Diari digital d'Andorra Bondia
Fraissinet amb el president de la Creu Roja Francesa, Jean-Jacques Eledjam.
Fraissinet amb el president de la Creu Roja Francesa, Jean-Jacques Eledjam.

La Creu Roja seguirà pressionant perquè l’Acord de París es compleixi


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Creu Roja Andorrana

Sovint s’associa el canvi climàtic amb repercussions de caràcter econòmic, però no es parla tant de les conseqüències que l’augment de la temperatura del planeta pot tenir en la salut i les condicions de vida de milions de persones, sobretot d’aquelles que viuen en situacions d’extrema pobresa. Conèixer de primera mà la realitat de països com ara la Polinèsia, que segurament a la fi d’aquest segle desapareixerà sota l’aigua, “et genera una preocupació molt més propera”. Aquests són alguns dels principals impactes que va rebre el vicepresident de la Creu Roja Andorrana, David Fraissinet, en la cimera Salut i canvi climàtic: guarir una humanitat a 2 graus més celebrada a mitjans del passat mes d’abril a Cannes, en ocasió de la celebració del centenari de la creació a París de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja.

Segons Fraissinet, parlem del canvi climàtic des del punt de vista econòmic, en tant que té repercussions en el turisme, per a l’esquí, en el cas d’Andorra per exemple, o l’agricultura, o bé per l’extinció de certes espècies de la fauna i la flora autòctones, però encara que Andorra no estigui tan afectada en matèria de contaminació, com altres països, no per això s’ha de desentendre d’aquells que la pateixen de més a prop. En aquest sentit, el vicepresident de la Creu Roja Andorrana reivindica la tasca de sensibilització que realitza l’entitat i, sobretot, la de seguir pressionant el poder polític en general perquè els països acompleixin els compromisos de l’Acord de París. Per aquest motiu, afirma que hi “hem de posar el nostre gra de sorra encara que siguem un país petit” i afegeix que “el meu gra de sorra també suma”. Pel que fa al Principat, Fraissinet considera que “els últims governs han estat prou sensibilitzats per donar suport a l’Acord de París de la Cop 21 i al programa de Nacions Unides per al 2030 més enllà de l’aspecte econòmic”. Per això destaca i valora de manera positiva la col·laboració que hi han rebut en les diverses reunions conjuntes que han tingut al llarg d’aquest temps.
La tasca que ha de continuar fent la Creu Roja, és la de sensibilitzar als ciutadans i als responsables públics i privats de la presa de decisions sobre el paper de la prevenció i promoure el coneixement de l’Agenda 2030 entre la població, explica Fraissinet.

Creu Roja
seguir
pressionant
Acord de París

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte