Diari digital d'Andorra Bondia
La junta de portaveus de la Diputació de Lleida va estar dedicada a la possible marxa del Doctor Music Festival.
La junta de portaveus de la Diputació de Lleida va estar dedicada a la possible marxa del Doctor Music Festival.

La Diputació buscarà alternatives a la possible marxa del Doctor Music


Escrit per: 
Agències

La Diputació de Lleida va reiterar ahir el compromís amb el territori del Pallars Sobirà i amb els alcaldes davant la possibilitat que finalment, el Doctor Music Festival no s’acabi celebrant als prats d’Escalarre. La presidenta, Rosa Maria Perelló, considera que deixar de pagar el cànon de l’aigua a l’ACA, tal com van plantejar els alcaldes, “no és cap solució”, però va dir que escoltarà les alternatives o propostes que puguin plantejar els municipis. Així, va recordar que el pressupost de la diputació té consignada una partida de 200.000 euros que havia d’anar destinada a donar suport a la celebració del festival. Perelló té previst reunir-se avui a Lleida amb els alcaldes afectats, després de la reunió del consell d’alcaldes del Sobirà prevista per aquest vespre a Sort.

L’equip de govern de la Diputació de Lleida va informar la resta de grups de les diferents actuacions i reunions que s’han dut a terme des de la institució d’ençà de principis del 2017, ja sigui amb alcaldes, territori o amb la promotora, per facilitar la celebració del festival al Pallars Sobirà. La junta de portaveus dedicada específicament a la possible marxa del festival a Montmeló es va celebrar després del compromís assolit en el darrer ple, que va tenir lloc divendres, per part del govern de la Diputació lleidatana. En acabar la junta, Perelló va reiterar que, des del primer moment, la Diputació “ha estat al costat del territori” perquè el Doctor Music Festival pogués celebrar-se a Escalarre. Així mateix, va recordar que el pressupost del 2019 té consignada una partida de 200.000 per donar suport al festival al Pallars, tot i que també es preveia alguna altra aportació més per a temes de publicitat. Sobre la partida pressupostària inclosa en els comptes d’enguany, Perelló va dir que vol escoltar abans els alcaldes de la zona per veure quina decisió es pren, “perquè anava destinada a aquesta activitat”. 
La presidenta de la Diputació va lamentar que  si finalment no s’acaba fent al Pallars Sobirà, “es perd una oportunitat de promoció i econòmica per a aquest territori”, tenint en compte que el festival comptava amb un pressupost de més de 17 milions d’euros i preveia una afluència de desenes de milers de persones. També va remarcar que “no està en mans de la Diputació que es pugui fer o no el festival”, i va exposar que la institució “no té cap altre compromís amb el Doctor Music Festival que donar-hi suport perquè es faci al territori”.
Perelló també va dir que des de la Diputació no han parlat amb la CHE i que des del gener no mantenen cap contacte amb la promotora Doctor Music. Perelló va expressar  la predisposició del govern de la Diputació lleidatana a escoltar les propostes i alternatives que puguin plantejar els alcaldes si s’acaba confirmant la marxa del festival. Tot i això, considera que “no és cap solució” deixar de pagar el cànon de l’aigua a l’ACA, tal com van plantejar els alcaldes.

Doctor Music Festival
Diputació de Lleida
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic