Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de l’acte de jurament dels nous efectius de la 34a promoció del Cos de bombers.
Un moment de l’acte de jurament dels nous efectius de la 34a promoció del Cos de bombers.

La direcció de bombers pensa a reestructurar els comandaments


Escrit per: 
M. S. / Foto: Facundo Santana

La direcció del Cos de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments està treballant en una reestructuració del departament, pel que fa a comandaments, per tal de buscar “més eficàcia” i “agilitat” i que, en definitiva, “a nivell intern el funcionament sigui molt millor”.

Així ho ha anunciat avui el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, en l’acte de jurament de càrrec de sis bombers de la 34a promoció, on s'ha mostrat confiat que la nova “estructura orgànica ja estigui finalitzada en dos mesos”.

El ministre ha precisat que amb la reestructuració es vol que “a totes les casernes hi pugui haver els serveis escaients” i garantir que en totes les sortides dels diferents serveis hi hagi un comandament. I és que fins ara, en determinades ocasions, sobretot quan hi ha més d’una actuació a la vegada, “no hi havia suficients comandaments per anar a tots els llocs”.

Precisament, i al marge de treballar en l’articulació d’aquesta nova estructura, Rossell ha detallat que també “estem mirant que hi hagi els concursos interns suficients per anar cobrint places a nivell de comandaments”.

Amb els nous bombers de la 34a promoció, el cos passa a tenir ja 120 efectius, “una estructura que de moment, i per les dimensions que tenim, seria suficient”, tal com ha remarcat el ministre, que ha recordat també que hi ha “cinc nous bombers que van quedar amb reserva de plaça que vindran per substituir cinc bombers que es jubilaran i ara ja estan en període de formació”. Es dona el cas que entre els efectius del cos que es jubilaran pròximament hi ha el mateix director, Joan Carles Recasens.

En la seva intervenció un cop presa la promesa o jurament de càrrec dels nous bombers, els primers que s’han format íntegrament al país a causa de la pandèmia de la Covid-19, Rossell ha volgut remarcar que aquesta és una promoció que ha afrontat la darrera part de la seva formació i el període de prova “amb unes condicions excepcionals per la irrupció de la pandèmia”, i ha lloat la seva “gran resiliència i compromís” per adaptar-se al nou context. I en aquesta línia ha recordat que els bombers, igual que d’altres cossos especials, “han esdevingut una peça clau” a l’hora de “fer front en primera línia a la situació d’emergència sanitària”.

Així mateix, el ministre ha recordat als nous bombers la missió del cos de “garantir la seguretat civil i vetllar pel compliment de les normes que es refereixen a l’acció en incendis i salvaments”, una tasca d’“una importància cabdal per als nostres ciutadans”, i s'ha mostrat convençut que la desenvoluparan amb “rigor, dedicació, subjecció als principis rectors de la vostra activitat i en benefici de l’interès general”.

Nova reunió de la comissió per millorar la Justícia
La comissió executiva per millorar la Justícia es tornarà a reunir la setmana vinent, segons ha avançat Josep Maria Rossell, que ha destacat la bona feina que s’està fent.

El ministre ha apuntat que de forma paral·lela s’està treballant també amb el Consell Superior de la Justícia (CSJ) en el pla de xoc que va anunciar al Consell General, una tasca que tot i que “hi estem treballant força, requereix una mica de temps”. En aquesta línia, i qüestionat sobre una futura trobada amb batlles i magistrats, Rossell ha destacat que “ara estem en una primera fase d’anàlisi i de veure tot això com ho coordinem, ho estem estudiant amb el CSJ i mirarem amb ells quina serà la millor manera i si cal que ens veiem amb batlles i magistrats doncs ens hi veurem”.

D’altra banda, i interpel·lat sobre el fet que darrerament s’hagin hagut de lamentar fets violents com ara l’agressió d’aquest diumenge passat a Sant Julià de Lòria, el ministre ha admès que “els preocupa” aquest tipus de fets, i va indicar  que són  actuacions que s’estan investigant.

direcció
bombers
reestructurar
comandaments
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic