Diari digital d'Andorra Bondia
Carles Flinch, Carles Ramos i Roger Biosca en la presentació de l’Andorra a Taula, ahir.
Carles Flinch, Carles Ramos i Roger Biosca en la presentació de l’Andorra a Taula, ahir.

La dotzena edició de les jornades Andorra a Taula aplega 32 establiments


Escrit per: 
M.P.A. / Foto: Jonathan Gil

La dotzena edició de l’Andorra a Taula incorpora onze nous establiments, tot i que en perd quatre dels que van participar l’any passat. D’aquesta manera, es passa dels 25 del 2017 als 32 d’enguany. Per primera vegada n’hi ha un que pertany a la parròquia de Canillo. Aquestes són les principals novetats de les jornades gastronòmiques de cuina andorrana que se celebraran del 2 de novembre al 2 de desembre i que ahir es van presentar a l’Andorra Park Hotel. L’única parròquia en la qual no hi ha cap restaurant que participi en la mostra és la d’Encamp, tot i que s’està treballant perquè en properes edicions n’hi hagi algun. 
El president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Carles Ramos, va anunciar que ja hi ha algun establiment que té reserves fetes. Ramos es va mostrar satisfet per l’acceptació que té la iniciativa i va informar que l’any passat es van fer 280 menús per establiment adherit. Pel que fa a la procedència dels clients, va recordar que el 70% són del país i el 30%, turistes. Sobre els preus dels menús va assenyalar que oscil·len entre els 22 i els 40 euros, si bé els que més es venen són els que costen entre 34 i 36 euros, va afirmar Ramos. 
Per la seva banda, el xef Carles Flinch de Can Manel va destacar que els menús que s’ofereixen tenen cada vegada més qualitat i aposten pel producte de proximitat i de temporada. Segons Flinch, “és important que els restaurants que s’hi vagin adherint hi creguin”. En la seva opinió, l’Andorra a Taula els dóna visibilitat, la possibilitat d’estar al dia i “de fer més el trapella dins la cuina”. 
El xef Roger Biosca de l’Hotel Isard va aportar la seva experiència com a negoci que es va sumar a les jornades l’any passat i va arribar a preparar prop de 500 menús. 
El ministre de Turisme, Francesc Camp, va manifestar que cada cop hi ha més gent que visita el país motivat per la cuina autòctona. Per aquest motiu, va dir que “vas veient que s’ha de donar protagonisme a la gastronomia”. També va coincidir en destacar que la coincidència amb l’Andorra Shopping Festival que tindrà lloc entre demà i l’11 de novembre ajudarà a la promoció turística del país.
En la darrera edició de l’Andorra a Taula es van servir 7.044 menús i va deixar un impacte econòmic de 274.716 euros. Dels menús, 5.094 van ser de degustació i 1.950 de cuina tradicional. Els clients que van optar pel de degustació ho van fer a les parròquies centrals, i les del tradicional, el van tastar majoritàriament a les altes. La parròquia que va vendre més menús va ser Andorra la Vella amb un 61%, i el restaurant amb la xifra més alta va ser Can Manel.

Andorra a Taula
establiments
aplega
edició
jornades

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte