Diari digital d'Andorra Bondia

La Fira d’Andorra la Vella rep 65.000 visitants, 5.000 més que l’any passat


Escrit per: 
M. S. C. / Agències

La Fira d’Andorra la Vella ha tancat aquest diumenge les portes amb un balanç positiu tant pel que fa a l’afluència de visitants com pels contactes entre empresaris i possibles compradors. La cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, ha explicat que la trobada d’aquest any ha reunit 65.000 persones, 5.000 més que l’edició anterior.

Per aquest motiu ha indicat que la intenció és conservar el mateix format de cara el futur perquè es mantingui com una mostra dels productes andorrans.
Ferrer també ha destacat que durant aquests tres dies han rebut un volum important d’empresaris interessats a participar en properes edicions, i això els fa tenir bones expectatives. Al mateix temps ha afirmat que la majoria d’establiments participants estan satisfets i que els comerciants de vehicles han registrat més moviment en les transaccions.
El fet és que els concessionaris que han participat en l’espai de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’An­dorra (AIVA), en general han assegurat que ha anat millor del que esperaven. Així, han destacat la important afluència de gent i el volum considerable de persones interessades a canviar el cotxe. Pel que fa a la facturació, la majoria indiquen que, tenint en compte la situació econòmica actual, el certamen ha anat força bé, encara que moltes operacions es tancaran durant les pròximes setmanes.
La cònsol major d’Andorra la Vella també ha recordat que l’espai destinat a les associacions s’ha duplicat i que hi ha hagut quinze estands comercials més que en l’edició anterior. Així mateix, ha destacat la mostra de productes d’Andorra, que ha qualificat de “bona aposta” i que ha estat un espai molt concorregut durant els tres dies, sobretot per visitants d’Andorra però també de fora que s’hi han interessat.

Més forfets

La venda de forfets a l’estand de Ski Andorra també ha anat a bon ritme. La directora de l’entitat, Marta Rotés, ha afirmat que “se n’ha venut un percentatge més alt que l’any passat”. El volum de vendes ha anat en augment fins dissabte i aquest diumenge ja hi ha hagut més tranquil·litat. La majoria de persones que han adquirit l’abonament han estat residents, tot i que també hi ha hagut gent de fora. Així mateix, Grandvalira ha registrat l’afluència de clients nous no residents, sobretot persones d’entre 40 i 50 anys.
Rotés també ha posat en relleu que cada vegada hi ha més gent que adquireix el forfet per internet. En aquest cas, l’estació l’envia a domicili.

Satisfacció entre les explotacions agrícoles participants en la primera mostra de productes andorrans

La mostra de productes andorrans, una novetat a la fira, ha tingut una bona rebuda, tant pels visitants com per la setantena d’explotacions agràries participants. El director d’Agricultura, Landry Riba, ha indicat que la bona afluència ha sorprès a tothom i que la pregunta que queda ara per contestar és quina acceptació tindria una fira temàtica. En tot cas, els productors tenen ganes de repetir en el format que es defineixi en un futur entre tots, i fins i tot reunir més productors.
Riba ha explicat que els visitants han mostrat un gran interès per productes que desconeixien que es feien a Andorra, com el vi, i la trumfa de la cooperativa també ha despertat molta expectació. La participació en la fira també ha facilitat el contacte dels productors amb els consumidors i professionals. De fet, molts dels cuiners que han passat per l’estand del congrés Andorra la Vella Gastronòmica s'han interessat pels productes. Riba també ha indicat que la mostra ha permès un contacte més gran entre productors i és útil per a l’administració a l’hora d’afrontar els problemes amb què es pot trobar el sector agrícola.
A l’estand s’hi podia trobar el vi Escol, de la varietat riesling, elaborat per Borda Sabaté de Sant Julià de Lòria. Des de l’explotació han remarcat que, tot i que les vendes han estat normals, la fira permet donar a conèixer que a Andorra es fa vi de qualitat. També hi havia un espai dedicat a la carn de qualitat i la societat Sabors i Aromes, que van presentar la trumfa mixta, una tipologia de patata que pot satisfer una gran varietat de públics. Tot i que molts visitants s'han interessar per adquirir-ne, el producte encara no es comercialitza. També hi ha participat El Rebost del Padrí, que es dedica a l’horticultura. Els visitants han pogut degustar tots aquests productes.
L’estand s'ha completat amb Naturalis, una explotació familiar que elabora mel, confitures i licors. Dues de les novetats d’aquest any són les ampolles amb sajolida, que serveixen per posar-hi oli i que quedi aromatitzat, i el licor de ginebró.

La cuinera Montse Estruch prepara un trinxat a la fira

Els visitants de la Fira d’Andorra la Vella han pogut degustar aquest diumenge, al preu de quatre euros, els plats que han preparat els cuiners que prendran part en el congrés Andorra la Vella Gastronòmica, que compta amb la participació especial de Montse Estruch, del restaurant El Cingle de Vacarisses. Estruch ha preparat un trinxat elaborat amb trumfes i herbes aromàtiques andorranes, cansalada del coll curada, xarop d’avet i oli d’oliva, tots ingredients naturals. A més, els visitants han pogut degustar altres creacions fetes per diversos cuiners del país, així com el vermut andorrà, elaborat pel prestigiós preparador de còctels Javier de las Muelas. Tant Estruch com De las Muelas seran al Principat per participar en el congrés Andorra la Vella Gastronòmica, que tindrà lloc del 13 al 15 de novembre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i que ja compta amb 100 inscrits.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic