Diari digital d'Andorra Bondia
Productes de Km, o millor, Km 100, promocionats amb vehicles 'vintage'
Productes de Km, o millor, Km 100, promocionats amb vehicles 'vintage'

A la fira de Saint Girons amb producte andosí


Escrit per: 
Agències

Quatre productors adscrits a la marca de Productes agraris i artesans d'Andorra participen aquest cap de setmana en els mercats tradicionals a l'aire lliure que se celebren aquest divendres al matí a la vila de Foix i el dissabte al matí a la vila de Saint Girons del departament de l'Arieja. La participació d'aquests pagesos i artesans s'emmarca dins les accions previstes en matèria agrària i agroalimentària, que busquen potenciar l'economia verda que forma part del diàleg de cooperació transfronterera entre Andorra i Occitània. Així, també se cerca potenciar la creació d'una oferta més àmplia i variada de productes de proximitat a efectes d'afavorir el consum de productes locals de qualitat i generar un marc més propici a la diversificació de la producció agrària sota criteris de qualitat i sostenibilitat.

L'entesa entre ambdues parts ha fructificat amb aquesta primera iniciativa, però la voluntat és que aquest tipus d'accions es puguin fer extensives de forma recíproca al llarg del temps per mitjà de la participació dels productors locals andorrans i francesos a esdeveniments que puguin tenir lloc a les dues vessants del territori pirinenc. De fet, es vol crear un espai comercial de proximitat, una xarxa de productors locals que permeti compartir coneixements i noves experiències.

Aquest marc de cooperació en matèria agrària i agroalimentària contempla també altres accions encaminades a reforçar la cooperació ja existent en matèria de salut animal i en matèria de selecció i millora de les races rústiques locals com la raça gascona i la bruna d'Andorra, així com beneficiar-se de les prestacions de suport tècnic i l'oferta formativa de la Chambre d'Agriculture de l'Arieja.

 

Andorra
Saint Girons
Foix
fira
mercat
Productes agraris i artesans d'Andorra
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic