Diari digital d'Andorra Bondia

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell dóna el tret de sortida amb uns 500 artesans


Escrit per: 
Agències / Foto: N.M.

La Fira de Sant Ermengol s'ha inaugurat aquest dissabte al matí en una edició que compta amb 42 formatgers i més de 500 artesans.

En l'acte inaugural han participat el conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausàs, l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i la ministra de Salut, Benestar i Treball, Sílvia Bonet. Batalla ha ressaltat la intenció de relacionar el nom de la ciutat amb el formatge, tal i com es fa en altres indrets catalans. De la seva banda, la ministra andorrana ha destacat que la iniciativa de la Seu és 'molt bona', i ha posat en relleu que Andorra té altres actius també molt reconeguts, 'com la carn'. La fira, que espera comptar amb un nombrós públic tant local com internacional, acabarà diumenge a la tarda.
La Fira de Sant Ermengol ha donat el tret de sortida, aquest dissabte, amb l'acte inaugural celebrat a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. El públic que es passegi per la població aquest cap de setmana podrà admirar el treball de 500 artesans entre els quals destaquen els 42 que participen a la 16 Fira de Formatges dels Pirineus. Els professionals procedents d'arreu de Catalunya, de l'Aragó, el País Basc, Navarra i França han participat en el concurs de tasts de formatges i han aconseguit reunir més de 100 exemplars d'aquest producte derivat de la llet.

L'alcalde de la població, Albert Batalla, ha assegurat que continuarà emprenent accions per a què es segueixi relacionant el nom de la ciutat amb el formatge, de la mateixa manera que passa amb els calçots a Valls o el xató a Sitges i Vilanova i la Geltrú.

En aquest sentit, el conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausàs, ha comentat que s'estan fent grans passos per donar a conèixer les singularitats de la Seu. Entre els més destacats hi ha la futura mostra permanent dedicada als recursos que s'utilitzen per fabricar aquest derivat de la llet que s'inclourà a l'Espai Ermengol, el museu i centre d'acollida turística que serà una realitat a principis del 2011.

Per la seva banda, la ministra de Salut, Benestar i Treball, Sílvia Bonet, que ha participat en l'acte inaugural com a representant del Govern, ha indicat que la iniciativa de la capital alturgellenca és 'molt bona' i ha recordat que Andorra té atractius també molt reconeguts 'com la carn' que es podran veure a la Fira d'Andorra la Vella la setmana que ve.

En aquesta edició, l'acte compta, per primera vegada, amb una mostra ramadera amb exemplars bovins, ovins, equins i de cabrum procedents de l'Alt Urgell. A més, el visitant podrà passejar entre les exposicions de maquinària industrial i agrícola, els estands de turisme rural i entitats comarcals i admirar el concurs de cuina de formatge artesanal dels Pirineus.

Els organitzadors de la fira de Sant Ermengol esperen una gran afluència de visitants tant locals com de l'estranger entre els que han destacat grup d'estudiants dels Estats Units i una empresa del sector dels làctics de Londres. A més, l'esdeveniment ha atret un nombrós públic provinent d'Andorra.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte