Diari digital d'Andorra Bondia
La fotografia va ser captada la tarda de dimarts passat al carrer Prat de la Creu.
La fotografia va ser captada la tarda de dimarts passat al carrer Prat de la Creu.

La fotografia d’un home dormint al carrer fa bullir les xarxes socials


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Facebook

La publicació de la fotografia d’un home estirat amb un sac de dormir en un portal del carrer Prat de la Creu de la capital, a primera hora de la tarda de dimarts passat, mentre queia un bon xàfec, va fer bullir les xarxes socials amb tot tipus de comentaris. I és que aquesta no és una estampa habitual al Principat, mentre que sí que es dona sovint a les grans ciutats dels països veïns. 

Molts d’aquests comentaristes, com si es tractés d’una tècnica de fotoparaules, van especular sobre si l’home era un temporer o algú que no podia disposar d’un habitatge a causa de la problemàtica de l’encariment dels pisos de lloguer que es viu al país. La majoria van titllar la situació de lamentable i es posaven les mans al cap tot criticant la deriva “insostenible” del país en matèria d’habitatge. La qual cosa, però, per a altres no tenia  raó de ser, ja que segons els mateixos existeixen ajuts socials per pal·liar la situació de les persones que tenen dificultats.

Fins i tot el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va dir-hi la seva: “arran del neguit i els comentaris que ha suscitat la foto d’aquest senyor”. El ministre va informar que aquest home és d’un país de l’est d’Europa i que  “es trobava tran-sitant per Andorra amb destí a Espanya, i que disposava de mitjans econòmics escassos”. També va remarcar que els agents de policia el van acompanyar “amb el seu acord” fins a la frontera del riu Runer perquè continués el seu trajecte. Aquestes paraules del ministre també van suscitar les conseqüents reaccions pel que fa a la no-acollida d’aquesta persona i la posterior expulsió del país, fet que  va generar força debat entre els partidaris i els detractors de la  lliure circulació de persones per territori andorrà. Igualment, hi ha qui hi va veure una motivació discriminatòria: “és que per ser d’un país de l’est no es tracta d’un ésser humà?” i encara alguns es van queixar pel que van considera un ús pejoratiu de la paraula temporer, com si es tractés de “persones de segona o tercera categoria”. 

Espot també va voler puntualitzar que “el que ha passat no té res a veure amb les circumstàncies econòmiques i socials del nostre país” i al mateix temps va defensar l’actuació del Govern,  “que assumeix, va afirmar, les seves obligacions pel que fa als temporers”.

fotografia
home
carrer
bullir
xarxes socials

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte