Diari digital d'Andorra Bondia
Un autobús de línia regular circulant per Andorra la Vella.
Un autobús de línia regular circulant per Andorra la Vella.

La franja horària de la línia de bus del Pas s’amplia a partir d’avui


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: Agències

La línia d’autobús que uneix Andorra la Vella i el Pas de la Casa (la L4) veurà ampliada la seva franja horària a partir d’avui mateix. Així, el servei començarà a les 6.15 hores en lloc de les 6.45 hores i finalitzarà a les 21.15 hores en comptes de les 20.45 hores, tornant al funcionament anterior a l’entrada en vigor de la nova concessió. La mesura es va acordar en el marc de la reunió mantinguda ahir entre el Govern, l’operadora, el Comú d’Encamp i les associacions de veïns i empresaris del Pas de la Casa arran de les queixes que van suscitar els canvis introduïts en aquesta línia. 

A banda, les entitats veïnals i empresarials van traslladar a l’executiu dos suggeriments més com són l’ampliació de la freqüència de pas (es demana que aquesta es mantingui cada 30 minuts durant tot el dia ja que a hores d’ara el bus només passa cada mitja hora durant el matí mentre que la resta del dia circula cada hora) i el canvi de recorregut. Quant a aquest darrer aspecte, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va exposar que els viatgers troben que la ruta actual està massa allunyada del centre d’Andorra la Vella i Escaldes-Egordany (ja que circula per la carretera de l’Obac) i això fa que hagin de fer un trajecte important a peu. Per aquest motiu volen que es recuperi el recorregut anterior, que passava pel centre. Altres queixes fan referència a l’encariment de l’abonament mensual al Pas de la Casa, posat de manifest per alguns usuaris. El Govern analitzarà ara si aquest increment és real i ve motivat per un error de transcripció de les tarifes a l’hora de posar-les a l’eina informàtica o si es tracta d’una confusió dels viatgers.
El Comú d’Encamp (a través del conseller que es desplaça cada setmana al Pas de la Casa i de les associacions d’empresaris i veïns) i l’operadora (directament a través dels usuaris) han recollit les queixes dels viatgers. La intenció del Govern, segons van explicar el cònsol major encampadà i el gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerès, és prendre una decisió sobre l’ampliació de la freqüència i el canvi de recorregut aviat, tenint en compte que “hi ha la percepció entre els viatgers que la situació d’abans era millor que ara”, va dir Dallerès. El gerent de Coopalsa també va recordar que les persones que vulguin viatjar fins al Pas des del centre d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany poden agafar la L2 i a Encamp fer transbordament, tot i que va acceptar que no és una solució gaire còmoda. És per això que es va mostrar a l’espera del possible redisseny de les línies que podria impulsar el Govern, una mesura que no tindria per què encarir el servei, va assegurar.
El cònsol major d’Encamp va celebrar que “el principal problema s’ha resolt” i la bona predisposició de totes les parts a buscar una solució als problemes que s’han anat detectant.
De la seva banda, el director d’Empresa, Comerç, Desenvolupament Industrial i Transport, Josep Lluís Pujol, va assegurar que el Govern està obert a modificar el recorregut de la línia del Pas de la Casa per fer-la passar pel centre d’Escaldes-Engordany i també les freqüències. Tot i així, va dir que abans d’emprendre qualsevol modificació cal analitzar en profunditat les tres línies que viatgen cap a la vall d’Orient, tenint en compte que un canvi en una pot suposar ajustaments en una altra. També va recordar que el plec de bases preveu la possibilitat d’introduir canvis en la concessió fins a un 10% sobre la base del quilometratge sense que això suposi més despesa per al Govern. A banda dels canvis a l’inici i el final de la línia L4, també el Comú d’Escaldes-Engordany ha fet saber al Govern que no es dona tota la cobertura necessària a l’avinguda del Pessebre. A més a més, s’està analitzant si en realitat hi ha un increment en el preu de l’abonament mensual del Pas de la Casa. La intenció és donar resposta a totes les demandes a finals d’aquesta setmana, com a màxim.
Així mateix, Pujol va explicar que des que va accedir al càrrec va exposar la voluntat d’introduir canvis per adequar el servei a les necessitats dels usuaris. És per això que se celebra una reunió setmanal amb les companyies per analitzar el funcionament de les noves línies i tractar les trucades que s’han rebut dels viatgers. “L’aspecte positiu del sistema és que és flexible i el Govern té la capacitat de fer-hi adaptacions”, va dir. També va recordar que el funcionament de les línies està pensat per fer transbordaments, una pràctica a la qual no s’està acostumat. Fins ara, el Govern ha rebut una vintena de consultes sobre les noves línies, algunes de les quals són queixes. Tot i que la proporció en relació amb el volum de viatges és petita, tenint en compte que totes fan referència als mateixos aspectes s’han decidit revisar.

 

noves línies de bus
bus
Pas de la Casa
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic