Diari digital d'Andorra Bondia
El local de la Creu Roja.
El local de la Creu Roja.

La fundació Croix-Rouge Française estudia el model formatiu andorrà de primers auxilis


Escrit per: 
Agències

La investigadora per a la Fondation Croix-Rouge Française, Céleste Fournier, es troba a Andorra en el marc del conveni que la Creu Roja Andorrana ha signat per al desenvolupament d'un programa de recerca per la millora en l'eficàcia de les formacions de primers auxilis. Aquesta iniciativa es duu a terme a Creu Roja perquè és una de les primeres societats nacionals en formar una generació sencera de joves ciutadans a través del sistema escolar (Projecte PAPI). 

En un futur, i gràcies a aquest programa científic iniciat des del Centre Mundial de Referència en Primers Auxilis, s'espera poder crear un document amb paràmetres unificats sobre l'aplicació de les tècniques pedagògiques i bones pràctiques en la formació de primers auxilis. 

Amb la presència de Fournier durant les formacions impartides pel Centre nacional de Formació de la Creu Roja Andorrana, s'analitza com pot variar el resultat d'una formació segons el compromís i la responsabilitat del formador en la comunicació amb els alumnes. Aquesta recerca abordarà, a més dels coneixements i les competències, quines són les capacitats oportunes que els formadors creuen que han de desenvolupar cap als alumnes; una enquesta prèvia i una a posteriori de la formació per conèixer la confiança; la voluntat dels socorristes; la millora dels programes i la possibilitat que els formadors puguin modificar les pràctiques per un millor resultat de l'alumne. 

La Creu Roja ha tingut la voluntat de participar en aquest estudi per veure quina és la metodologia més adequada per millorar la formació al gran públic. Les formacions impartides per l'entitat consisteixen a fer que el màxim de ciutadans siguin capaços d'actuar en un accident, entre el moment que passa i fins que arribin els socors. Cal insistir en el fet que aquests minuts són vitals per a les víctimes i que pretenen sobretot treure la por de no fer res i saber el que fer. 

El camp de recerca s'està duent a terme a Andorra però també a altres societats nacionals i territorials de la Croix-Rouge Française com Pau, Marsella o París, entre d'altres.

Creu
Roja
primers
auxilis
Croix-Rouge
Fundació
Française
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic