Diari digital d'Andorra Bondia
Vehicles entrant a Barcelona davant d'un cartell que senyalitza la ZBE.
Vehicles entrant a Barcelona davant d'un cartell que senyalitza la ZBE.

La inscripció per entrar a la ZBE, a partir del 16 de desembre


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

L’àrea metropolitana de Barcelona (AMB) ja ha posat en marxa el registre on s’hauran d’inscriure els vehicles que no disposin del distintiu ambiental i vulguin accedir a la zona de baixes emissions (ZBE). Amb tot, els vehicles estrangers no podran començar a fer sol·licituds fins al 16 de desembre, segons consta en la pàgina web de l’AMB. Així, hi podran accedir les motocicletes i ciclomotors (categoria L) classificats com Euro 2 o superior, els turismes (M1) i furgonetes (N1) classificats com a elèctrics, gas, gasolina Euro 3 o superior o dièsel Euro 4 o superior, camions (N2, N3), autobusos i autocars (M2, M3) elèctrics, de gas o de benzina Euro 4 o superior. 

Amb la sol·licitud caldrà adjuntar la documentació del vehicle on consti el titular, la matrícula, el tipus de combustible i nivell Euro i la data de la primera matriculació. Si no es disposa de documentació oficial sobre el nivell Euro, es podrà acreditar el compliment dels nivells d’emissions d’òxids de nitrogen (NOx) i partícules equivalents.

La gestió tindrà un cost de 5 euros associat a la primera alta del vehicle i un cop feta la petició, en un termini de 15 dies hàbils, es donarà una resposta. Mentre no es disposi de resolució, l’alta no estarà feta, però un cop acceptada, l’alta estarà en vigor durant dos anys. En cas de no complir amb els requisits es podrà sol·licitar una autorització diària que es donarà fins a 10 cops cada any i amb un cost de 2 euros cada autorització.

Cal recordar que la ZBE es posarà en marxa l’1 de gener i s’han previst multes d’entre 200 i 1.800 euros per a aquells conductors que hi accedeixin amb un vehicle no autoritzat. Això no obstant, s’ha previst un període d’adaptació i per tant, no es començarà a sancionar fins a l’abril.

inscripció
ZBE
desembre
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic