Diari digital d'Andorra Bondia
Cartell que indica la ZBE de Barcelona.
Cartell que indica la ZBE de Barcelona.

La inscripció a la ZBE de Barcelona esdevé permanent


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

El Govern ha informat que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha modificat el Reglament del registre metropolità de vehicles estrangers i d’altres vehicles autoritzats a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Rondes de Barcelona, que obliga a tots els vehicles estrangers que desitgin accedir-hi a inscriure’s.

D’aquesta manera, els vehicles que compleixen amb els requisits ambientals poden fer una inscripció general que fins ara era vàlida per dos anys, però amb la modificació del reglament metropolità aquesta inscripció passa a ser considerada permanent sempre que no canviïn les condicions d’accés a la ZBE. El canvi també s’aplica als vehicles estrangers que ja han fet el seu registre i, per tant, estan autoritzats de forma permanent. Així doncs, tot vehicle inscrit ho està ara de manera definitiva i no requereix cap renovació.

Tanmateix, es recorda que els vehicles que no compleixen les característiques ambientals per accedir a la Zona de Baixes Emissions han de sol·licitar autoritzacions diàries, fins a un màxim de deu durant un any. Aquesta casuística no ha sigut objecte de modificacions reglamentàries fins ara. Per sol·licitar autoritzacions diàries es pot tramitar la inscripció i comunicació dels dies de circulació tant presencialment al Servei de Tràmits del Govern d’Andorra, com a través de l’àrea privada d’usuari d’aquest web.

La Zona de Baixes Emissions de Rondes de Barcelona compren la capital catalana i també els municipis de L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs i part de Cornellà de Llobregat i Esplugues de Llobregat. Els vehicles sense autorització o sense el permís diari no hi poden circular de dilluns a divendres entre les 7 hores del matí i les 20 hores del vespre. 
Cal recordar que durant l’any 2022 podran continuar circulant sense restriccions per la ZBE els vehicles que els correspon l’etiqueta groga (B), els de la verda (C), els de l’etiqueta Eco i els de la 0 (Zero emissions). Tota la informació per a casos específics es pot consultar a  https://www.zbe.barcelona/.

inscripció
ZBE
Barcelona
esdevé
permanent
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic