Diari digital d'Andorra Bondia
La central de Forces Elèctriques d’Andorra.
La central de Forces Elèctriques d’Andorra.

La interrupció del servei de FEDA és d’11,74 minuts de mitjana per client


Escrit per: 
Redacció

Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) tancarà el 2019 amb un temps d’interrupció del servei d’11,74 minuts de mitjana per client, segons les dades fetes públiques per la mateixa companyia, que va incidir en la millora que aquest temps suposa amb relació a l’any passat, quan es van registrar 35 minuts de tall de subministrament de mitjana.

Amb tot, la parapública, que recorda que el temps de tall inclou les aturades programades per fer millores a les instal·lacions i que aquestes es comuniquen prèviament als clients per evitar perjudicis, diu que els temps d’interrupció del servei al país “sempre han estat molt positius” quant al que estableixen les normatives dels països veïns. I és que per exemple en el cas d’Espanya, la normativa de l’any 2006 fixa un temps de tall de subministrament d’1,5 hores en zona urbana.
Tornant al país, els mesos en què hi ha hagut un temps de tall més elevat van ser el gener, quan la interrupció del servei va durar de mitjana 1,96 minuts, i el juliol, quan va ser d’1,59 minuts, segons les dades de FEDA. Per contra, els mesos en què els temps de tall de subministrament van ser menors van ser l’agost, en què no es va produir cap tall al servei, i el juny, amb una mitjana de 0,32 minuts.
D’altra banda, pel que fa als talls de subministrament elèctric que més impacte han tingut en la mitjana d’interrupció del servei, FEDA va destacar l’avaria que el primer de març va tenir lloc dins una arqueta a la zona de Prada Ramon d’Andorra la Vella, un incident que va afectar fins a 6.106 clients de la companyia. També va influir la inundació de la sala d’un transformador al carrer de les Canals de la capital que va tenir lloc el 27 d’abril i que va obligar a tallar l’alimentació per facilitar la tasca de bombers i tècnics. La incidència va afectar 149 clients. Finalment, FEDA destaca el tall programat per modificar el traçat d’una línia de mitja tensió que va tenir lloc el 17 de juliol.

FEDA
tall
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic