Diari digital d'Andorra Bondia
Marc Maestre va retirar la candidatura.
Marc Maestre va retirar la candidatura.

La junta del Col·legi d’Advocats, continuista però sense Maestre


Escrit per: 
P. G. / Foto: Jonathan Gil
La nova junta del Col·legi d’Advocats serà continuista, ja que repeteixen alguns dels membres de l’actual junta a excepció de Marc Maestre, que la va liderar en un inici a petició de companys i que la va haver de retirar perquè a certs membres del col·lectiu no agradava que l’encapçalés. La principal raó és perquè ha estat un dels lletrats que ha firmat la recusació contra els fiscals en el marc de la causa primera de BPA. El mateix Marc Maestre va declarar que han estat alguns exdegans els que han considerat poc apropiat que ell fos el pròxim degà, i malgrat que no comparteixi l’opinió, per a ell, els exdegans tenen pes a dins del col·lectiu i per aquest motiu l’ha retirat. Segons aquestes veus contràries, que el pròxim degà fos qui hagi recusat els fiscals podria comportar dificultats en la relació del col·legi amb certes institucions. Maestre va declarar al BonDia que no comparteix aquest raonament “perquè no s’han de barrejar les qüestions professionals que jo pugui fer a favor del meu client amb les qüestions col·legiades”, va dir. Tot i això, un cop s’ha sabut que Maestre retirava la seva candidatura, el lletrat ha rebut mostres de suport i d’indignació per aquesta retirada, i sobretot pel motiu, per part de molts companys de professió.  Fonts properes al col·legi han apuntat que qui encapçalarà la llista que havia creat Maestre serà Xavier Sopena, lletrat que havia estat director de la policia. Es preveu que sigui a finals d’aquest mes de gener quan es renovi la junta del Col·legi d’Advocats que ara encapçala la lletrada Sophie Bellocq.  
 
Maestre i la resta d’advocats i advocades que defensen els imputats del cas BPA van  presentar un recurs administratiu en contra del fiscal general Alfons Alberca i del fiscal adjunt Borja Aguado per haver mantingut suposades reunions amb consellers generals del grup parlamentari demòcrata amb l’objectiu de modificar la llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors. Els lletrats que van recusar van al·legar públicament tenir indicis que els fiscals en aquestes presumptes reunions van demanar que els consellers presentessin esmenes a la llei que permetrien incorporar de nou al judici de  BPA  escoltes que ja es van apartar de la causa abans de l’obertura de judici oral.
junta
col·legi
advocats
continuista
marc maestre
Comentaris: 1

Comentaris

Per fer el bé dels clients i no seguir la política es treu un gran candidat. Anem bé!? La justícia hauria de ser i considerada separadament de la política que està corrupta en part. Una pena, que els exdegans només mirin per la política, però deuen tenir un càrrec gràcies algun membre polític i no el deuen voler perdre.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic