Diari digital d'Andorra Bondia
Entrada principal de la Batllia.
Entrada principal de la Batllia.

La junta del Col·legi d'Advocats denuncia el col·lapse de la Batllia en totes les seccions


Escrit per: 
Redacció/Foto: Facundo Santana

La junta de govern del del Col·legi d’Advocats denuncia que actualment la Batllia pateix un greu col·lapse a totes les seccions i no únicament a l’especialitzada o les penals, segons informa en un comunicat. Aquesta alarmant situació està creant un greu perjudici als justiciables, que veuen els seus drets vulnerats i, en particular, el dret a la jurisdicció i el dret a un judici de durada raonable. Això provoca a la vegada una gran desafecció dels ciutadans en un dels pilars fonamentals de la societat com és l’administració de Justícia.

Una problemàtica que segons la junta encara s’agreujarà més si entra en vigor la Llei de procediment civil, tal com està previst a principis de l’any vinent, ja que la Batllia no disposa ni dels mitjans humans, ni dels tècnics necessaris per assumir la reforma en el seu funcionament que aquesta llei comporta, i això sense comptar amb la necessària esmena a les deficiències que també presenta el text legal. Aquests mateixos motius són els que aconsellen no impulsar la Llei d’accés electrònic a l’administració de Justícia, tal com igualment s’ha previst.

Per aquests motius, la junta de govern del Col·legi demana, en primer lloc, que s’adoptin mesures urgents que permetin resoldre la situació actual de la Batllia d’Andorra i, en segon lloc, que s’ajorni l’entrada en vigor i el desplegament de la Llei de procediment civil, i que es paralitzi el projecte de llei d’accés electrònic a l’Administració de Justícia, fins que no es constati una millora substancial en el funcionament de la institució i dels seus serveis i no quedin garantits els drets que integren el dret a la jurisdicció contingut a l’article 10 de la Constitució.

Amb la voluntat de garantir el millor servei, la junta vol promoure una taula de treball que possibiliti, amb la celeritat que requereix la situació descrita, cercar solucions que permetin capgirar l’actual cojuntura i adoptar mesures d’aplicació immediata o a molt curt termini. Amb aquesta finalitat, invita totes les institucions de l’Estat i els principals actors implicats a què hi participin.

junta
Col·legi d'Advocats
taula de treball
col·lapse
Batllia
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic