Diari digital d'Andorra Bondia
El SIPAAJ aplega administratius, oficials i recepcionistes de Justícia.
El SIPAAJ aplega administratius, oficials i recepcionistes de Justícia.

La junta del sindicat del personal de Justícia plega per manca de suport


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

El “desgast” i, sobretot, la “manca de suport” són les principals raons per les quals el Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració de Justícia (SIPAAJ) es dissoldrà. De fet, la junta ja ha comunicat als seus associats que plega, així ho va confirmar ahir la presidenta del col·lectiu, Cristina Araujo. Tot i això, el sindicat no pot desaparèixer encara perquè té pendent un plet judicial que reclama uns increments salarials corresponents als increments de l’IPC d’anys enrere. Un afer judicial que data de fa més de quatre anys. 

Aquest és el principal motiu pel qual no s’ha dissolt encara tot i que Araujo explica que a finals d’any podria estar resolt aquest plet judicial i aleshores, “si ningú vol continuar-hi al capdavant el sindicat desapareixerà”. La presidenta lamenta que el col·lectiu es quedi sense representació, però manifesta que s’ha arribat a un punt i final pel desgast de tota la junta. 

El SIPAAJ aplega tot el personal administratiu, els oficials i els recepcionistes de l’àrea de l’adminitració de Justícia. Els secretaris judicials tenen una  l’Associació Professional de Secretaris Judicials (APSJAJ), i els batlles no tenen cap representació, ni sindical ni associativa. 

Araujo va manifestar que sobre la taula queda la reforma de la funció pública que derivarà en la reforma de la llei d’aquest personal. Tot i això, l’encara presidenta del sindicat espera que el Consell Superior de la Justícia mantingui la comissió consultiva creada per a aquesta modificació de la llei i en la que hi ha representants de tots els sectors d’empleats de la Justícia. Araujo té mes de vuit anys de trajectòria dins del col·lectiu. Va formar part del que era prèviament una associació, al 2010, i després va treballar en la transformació cap al primer sindicat del personal de l’Administració de Justícia d’Andorra. 

La decisió de plegar en bloc la junta del sindicat es va prendre abans de l’estiu però no ha estat fins ara quan s’ha comunicat als associats. Araujo explica que són cinc persones de la junta les que s’han fet càrrec des de fa molt de temps de tots els assumptes que porta el SIPAAJ, i que això ha comportat un desgast de tots plegats, al qual s’ha sumat una manca d’implicació per part del personal que representen i que, ara per ara, és inexistent una junta que substitueixi a l’actual. 
Per tant, la presidenta va manifestar que comunicada ja la dimissió en bloc de tota la junta, el sindicat queda inactiu a l’espera que el procés judicial es resolgui, i que si no hi ha canvis “la dissolució serà directa”, adverteix. 

junta
sindicat
personal
justícia
plega
manca
suport
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic