Diari digital d'Andorra Bondia
Despatx que acull l'Oficina de l'Habitatge a la planta baixa de Govern.
Despatx que acull l'Oficina de l'Habitatge a la planta baixa de Govern.

La majoria de consultes a l'Oficina de l'Habitatge les fan els arrendataris


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

L'Oficina de l'Habitatge ha tancat el primer semestre del 2022 amb un total de 334 consultes ateses. Segons s'ha informat des del Govern, entre el gener i el juny la majoria de sol·licitants d'informació han estat arrendataris, amb 154 consultes, mentre que n'hi ha hagut 70 de propietaris i 110 d'altres.

Pel que fa a les consultes més freqüents, es destaca que pràcticament tres de cada deu (28,74%) són relatives a informació sobre la pròrroga del contracte i el procediment per recuperar l'habitatge per a ús propi o familiar, d'acord amb la Llei de mesures de protecció i de flexibilització del mercat d'arrendament. Un 16,76% de les consultes estan vinculades a informació sobre els requisits i documentació a presentar desl diferents ajuts per part del Govern en matèria d'habitatge, com per exemple l'ajut a l'habitatge de lloguer o el programa d'impuls per a l'emancipació dels joves. També hi ha consultes lligades a demandes d'informació sobre els habitatges de protecció pública (7,48%), als desperfectes i reparacions a l'habitatge (7,10%), als consums i els seus repartiments (6,50%) i als requisits per sol·licitar l'exempció de l'Impost sobre transmissions patrimonials immobiliàries (5,06%).

Alhora s'han registrat consultes variades que representen en conjunt un 28,36% sobre el total, d'entre les quals destaca el retorn de les fiances o informació sobre l'actualització de l'Índex de Preus de Consum (IPC).

Des del Govern s'assenyala a més, que de les 334 consultes realitzades durant els sis primers mesos de l'any, 188 han sigut telefòniques, 91 presencials i 55 per correu electrònic.

L'Oficina de l'Habitatge està situada a la planta baixa de l'edifici administratiu del Govern i té la finlaitat d'oferir informació, oreintació i resoldre els dubtes de la ciutadania sobre aspectes relacionats amb l'habitatge. El servei està en marxa des del 25 de febrer del 2020.

Andorra
Habitatge
oficina
arrendataris
propietaris
consultes
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic