Diari digital d'Andorra Bondia
Mestres amb mascareta en una classe el primer dia d'escola d'aquest curs.
Mestres amb mascareta en una classe el primer dia d'escola d'aquest curs.

La majoria de docents valora positivament deixar de portar mascareta tot i que una part ho veu “precipitat”


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Facundo Santana

Els mestres i professors del país han rebut positivament la flexibilització de les mesures sanitàries que permet fer classe, si s’està immunitzat, sense portar mascareta. Segons s’ha explicat des del Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), així ho han contestat els afiliats a través d’una enquesta que els ha fet arribar la junta.

Concretament, quan se’ls ha preguntat per la valoració de l’aixecament de l’obligatorietat d’utilitzar la protecció facial, “la majoria ha respost positivament o molt positivament”. Amb tot, “una gran part” del col·lectiu ha assenyalat que els sembla “una mica perillós, precipitat i expressen dubtes sobre la immunitat que pot donar la vacuna”. Igualment, expliquen, alguns membres del sindicat troben la mesura “una mica discriminatòria” per aquelles persones que no han rebut el vaccí “pel motiu que sigui”. Finalment, apunten, “una minoria ho veu negatiu” pel temor de contagiar persones d’edat avançada.

En aquest mateix sentit, la majoria d’afiliats al SEP assegura que no té por als contagis, però en canvi un 27% dels que han contestat l’enquesta diuen que sí per la incertesa i “confusió informativa”.

Des de la junta del sindicat també s’ha demanat als afiliats pel nou protocol establert en cas de donar-se un positiu a l’aula i que permet que els alumnes que són contactes segueixin anant a classe fent-se proves diàries. En aquest cas, un 41% del col·lectiu diu que els convenç el protocol i el troben positiu tant per als alumnes com per a les famílies, mentre que un 24% expressa dubtes afirmant, en algun cas, que no es veuen legitimats per respondre ja que “no som metges”. Un altra part parla directament “d’inconsciència” i que caldria estar immunitzats per poder anar a classe sense mascareta. Des del SEP també s’admet que han sorgit dubtes sobre qui hauria de pagar les proves que s’haurien de realitzar les persones contactes de positius per poder assistir a l’escola. Finalment, alguns afiliats han demanat que com a mesura paral·lela de control, si els contactes segueixen anant a classe, es mantingui una vigilància passiva per “prudència”.

Andorra
escola
mestres
SEP
sindicat
mascareta
classe
Aula
enquesta

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte