Diari digital d'Andorra Bondia
El servei d’Atenció a l’Usuari va rebre l’any passat 142 queixes.
El servei d’Atenció a l’Usuari va rebre l’any passat 142 queixes.

La majoria de les queixes dels usuaris del SAAS són per l’espera


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

Segons les dades facilitades pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), l’any passat el servei d’Atenció a l’Usuari va rebre un total de 142 queixes. El motiu de la majoria de queixes són les esperes que en algun moment de l’atenció assistencial han de suportar els usuaris, ja que les consideren massa llargues i, per això, fan  la queixa formal corresponent a aquest servei. En segon lloc, després de la durada de l’espera, les reclamacions se centren sobretot  en el tracte rebut per part d’algun professional durant l’assistència o atenció. Finalment, el tercer motiu que més queixes presenta fa referència a l’estat de les instal·lacions i serveis, que alguns usuaris denuncien que no és adequat. 
Aquests són els tres motius principals de les queixes que el SAAS va rebre durant l’any passat. Tot i això, segons s’informa en la memòria, els responsables del SAAS responen les queixes amb una mitjana de temps de trenta dies. 
Cal recordar, però, que els 672 pacients ingressats que van ser enquestats a l’hospital van qualificar amb un 8,67 sobre 10 el grau de satisfacció per la seva estada hospitalària o la d’algun familiar. 

El servei sanitari busca un metge geriàtric

El SAAS busca un metge especialista en geriatria. Així es va decidir en la sessió del consell directiu del 5 de juliol del 2018 per cobrir una plaça de nova creació dintre la plantilla orgànica, adscrita a la direcció assistencial del SAAS. Per aquest motiu, ahir va sortir publicat al BOPA l’edicte en què es convoca un procés de selecció per proveir aquesta plaça. El SAAS té altres dues candidatures obertes per cobrir places. Una d’aquestes places és per a un metge especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia, publicada des del 17 d’agost. L’altra és per a un metge especialista en cirurgia amb  l’especialitat d’anestesiologia i reanimació. Aquest últim es busca des del 16 de març passat. 

majoria
queixes
usuaris
SAAS
espera
Número de vots: 227
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic