Diari digital d'Andorra Bondia

La Massana acull un taller de cuina per a al·lèrgics i intolerants alimentaris


Escrit per: 
Marià Miño / foto: M.T.


La sala de La Closeta del Comú de la Massana acollirà el 24 de març un taller de cuina per a al·lèrgics i intolerants alimentaris, sota el lema Jo també en puc menjar.

 L’activitat, que començarà a les set del vespre, estarà dividida en dos blocs: fins a les 21 hores es cuinarà els plats i s’explicarà el procés d’elaboració, mentre que de les 21 a les 22 hores s’obrirà un sopar col·loqui per abordar la problemàtica.
Les inscripcions, que estan obertes a tots els públics i costen 10 euros, estaran limitades a una vintena de participants, si bé l’organització preveu fer una segona edició del taller en el cas que hi hagi una demanda més gran.  
Després d’editar a finals de l’any passat el llibre de receptes Jo també en puc menjar, l’Associació d’Al·lèrgics i Intolerants Alimentaris (AIA), conjuntament amb l’empresa Treball de Qualitat, organitza un taller amb el mateix nom per treballar també la vessant pràctica. En aquest sentit, la presidenta de l’AIA, Teresa Font, va explicar durant la presentació de l’activitat que l’objectiu és “mostrar que tots els plats es poden adaptar a qualsevol al·lèrgia” i donar la possibilitat als afectats de seguir una dieta variada.
La tècnica consisteix a “substituir l’ingredient que provoca al·lèrgia per altres de similars”, segons va explicar la presidenta de l’associació. A tall d’exemple, un dels plats que es cuinarà serà una truita de patates en què l’ou se substituirà per pasta de cigrons. Se seguirà un procediment similar per elaborar fins a cinc receptes més: salsa de romesco, crema de carbassó, mandonguilles, creps i mousse de xocolata.
De la seva banda, la consellera de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Sònia Font, va recordar que “cada cop hi ha més gent que té problemes alimentaris, sobretot entre els infants” i va afirmar que, després de les mostres de suport rebudes en la primera escudellada per a al·lèrgics i alimentaris, “hem fet un pas més endavant” donant suport a la iniciativa. Així mateix, la consellera massanenca va opinar que “en aquest país falta una mica d’implicació per part de tots”.
El representant de Treball de Qualitat, Francisco Medina, com a organitzador de la part logística, va destacar que una part important del taller serà el col·loqui final, que servirà per intercanviar experiències, i va informar que les biblioteques comunals cediran diverses publicacions relacionades amb el tema per poder-les consultar.
Pel que fa al llibre de cuina, des que es va presentar, el 14 de desembre de l’any passat, s’han distribuït gratuïtament 600 dels 1.000 exemplars que es van editar, i a més s’ha enviat una quarantena de publicacions a Catalunya. Així mateix, la presidenta de l’AIA va explicar que a més de l’estat espanyol també s’hi ha interessat Portugal, de manera que ara es treballa en la traducció del llibre als dos idiomes.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte