Diari digital d'Andorra Bondia
La nova targeta ‘e-parq’ de la parròquia d’Encamp.
La nova targeta ‘e-parq’ de la parròquia d’Encamp.

La nova ‘e-parq’ suposa un estalvi del 50% en totes les zones d’aparcament


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: M.P.A.

La nova targeta e-parq del Comú d’Encamp entra avui en funcionament amb nous descomptes i prestacions. La principal novetat és que l’usuari que l’adquireixi gaudirà d’un 50% de descompte, no només en les tarifes dels aparcaments horitzontals amb barrera, sinó també en les tarifes de les zones blaves i verda. Així, a partir d’ara, serà l’única targeta que es podrà utilitzar tant als aparcaments com a les zones blaves i verdes. De fet, la targeta e-parq va entrar en funcionament, des de fa aproximadament un any, per als aparcaments amb barrera, amb un estalvi del 50% i una hora gratuïta per als aparcaments d’Encamp, Terres Primeres de Baix, Sant Miquel, Complex, Arínsols, Prat de l’Areny, Prada de Moles i Espialassos. Ara, aquesta mateixa targeta servirà per pagar l’estacionament a les zones blaves, A i B, i a la zona verda C, amb un estalvi del 50% de la tarifa. Això suposa que la targeta e-parq tindrà dues recàrregues per separat, una per als aparcaments horitzontals amb barrera, amb un cost inicial de 30 euros, i una altra per als parquímetres, amb un dipòsit inicial de 5 euros més el preu que l’usuari decideixi recarregar. 

Aquesta targeta es pot aconseguir al servei de tràmits del Comú, al servei de circulació, a l’oficina de turisme i a les oficines d’aparcament. Les recàrregues es poder fer als caixers dels aparcaments i als parquímetres. 

Segons la consellera de Circulació del Comú d’Encamp, Laura Mas, l’adaptació dels aparcaments i els nous parquímetres a aquest sistema de pagament ha suposat una inversió de 300.000 euros. “És la primera targeta que permet pagar els diversos tipus d’aparcament”, va remarcar Mas. També va informar que els usuaris que ja tenien la targeta e-parq la podran canviar per la nova a les oficines d’aparcament sense cap tipus de cost. Des del llançament de la targeta e-parq el mes d’abril passat, se n’han venut 321. 

Altres novetats

Una altra de les novetats que va presentar ahir Laura Mas va ser la nova vinyeta de zona blava, una etiqueta que s’ha de posar al vidre del davant del vehicle, que permetrà aparcar en zones d’estacionament regulat per parquímetres en les zones blaves residencials B –queden, per tant excloses les zones blaves d’altra rotació que corresponen a les avingudes Joan Martí i François Mitterrand. 

L’adquisició d’aquesta vinyeta es pot fer amb un abonament que pot ser anyal, de 300 euros, o semestral, de 175 euros. Si la vinyeta es lliura després de començar l’any o el semestre, el preu serà proporcional al nombre de mesos naturals que restin per acabar l’any o el semestre. Podran adquirir l’etiqueta els residents a la parròquia i els donarà dret només a aparcar al carrer o la zona on visquin sense haver de posar un tiquet addicional. Mas va destacar que s’ha optat per crear aquest nou mètode “perquè els veïns puguin tenir més rotació i perquè els surti més econòmic”. Mas va apuntar que aparcar tot el dia amb la nova modalitat surt a 83 cèntims, mentre que sense la vinyeta el cost puja a 4,5 euros al dia. 

La consellera també va donar a conèixer que començarà a funcionar un nou sistema per  pagar les sancions de circulació en línia, disponible tant per a residents com per a turistes.  A més, va anunciar que d’aquí a un parell de mesos hi haurà a disposició dels usuaris una aplicació que permetrà fer la reserva d’estacionament amb el telèfon mòbil. També va avançar que abans de finals d’any els caixers dels aparcaments amb barrera disposaran de mòduls de pagament amb targeta de crèdit.

Les prestacions

Aparcaments amb barrera

L’ús de la targeta e-parq comporta una hora gratuïta i un estalvi del 50% de les tarifes dels aparcaments Encamp, Terres Primeres de Baix, Sant Miquel, Complex, Arínsols, Prat de l’Areny, Prada de Moles i Espialassos.

Zona blava ‘A’
L’ús de la targeta e-parq suposa un estalvi del 50% de la tarifa, que és de 0,75 euros l’hora, a l’avinguda Joan Martí i l’avinguda François Mitterrand.

Zona blava ‘B’
L’ús de la targeta e-parq suposa un estalvi del 50% de la tarifa, que és de 0,50 euros l’hora. Aquesta zona comprèn els carrers de la Vena, Mirador d’Encamp, Riu Blanc, Sant Miquel, d’Engolasters, René Baulard, 14 de Març, Bellavista, dels Avellaners, dels Ajustants, de la Palanca, Príncep Benlloch, del Solà, del Pedral, les Arribes, Pas de la Casa, la Valireta, Hort de Godí, del Doro, antiga carretera general 2, carretera de Vila i carretera dels Cortals.

Zona verda ‘C’
L’ús de la targeta e-parq suposa un estalvi del 50% de la tarifa, que és de 0,35 euros l’hora, als aparcaments amb parquímetres de Riberaigües, la Palanqueta, Prat del Pont, del Mitjorn, del Tremat, Prat de les Bons, i Feixes del Funicamp.

targeta e-parq
Comu d'Encamp
aparcament
Comentaris: 1

Comentaris

DONDE LO SOLICITO LA TARGETA ..........?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic