Diari digital d'Andorra Bondia
Pujol i Cucurella durant la compareixença d’ahir a la tarda.
Pujol i Cucurella durant la compareixença d’ahir a la tarda.

La pandèmia porta a delimitar les activitats de restauració i d’oci nocturn


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: SFGA

Tot i que el 99,9% dels establiments de restauració i oci nocturn compleixen amb els requisits propis de la seva activitat, des del Govern s’ha vist convenient delimitar exactament les característiques d’aquests locals en un reglament que demà es publicarà el BOPA, segons han explicat avui els directors d’Empresa, Comerç, Desenvolupament, Seguretat i Qualitat Industrial i Transport, Josep Pujol, i de Registres Jurídics, Àlex Cucurella. “El detonant” va ser la crisi sanitària, ja que durant les fases de reobertura de l’activitat van sorgir dificultats a l’hora d’establir criteris objectius per determinar quines activitats podien reprendre l’activitat i quines no. Així doncs, el reglament disposa, per exemple, que els bars no poden cuinar plats calents però sí que poden escalfar menjar precuinat i elaborar plats freds i no necessiten, per tant, un sistema d’extracció de fums; en canvi, els restaurants, com que ofereixen un servei de menjador amb cuina pròpia sí que han de tenir extractors.

Quant a l’oci nocturn, es distingeix una discoteca d’un pub perquè la primera té pista de ball. També s’estableix que han de complir amb la normativa de seguretat contra incendis i de contaminació acústica. Els establiments tenen un any per adaptar-se. Ara hi ha autoritzats 472 restaurants, 187 locals de venda de begudes i sis discoteques.

Andorra
restauració
bars
pubs
reglament

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte