Diari digital d'Andorra Bondia

La policia deté set conductors en el marc de les campanyes d’alcoholèmia


Escrit per: 
Redacció / Foto: M. T.

El cos de policia ha fet ahir balanç dels quatre períodes de controls preventius d’alcoholèmia que ha dut a terme entre el mes de febrer i el 19 d’agost (febrer, abril, juliol i agost).

Cal destacar que en aquests quatre períodes els agents de la policia han dut a terme un total de 817 controls, dels quals 805 han donat un resultat negatiu i dotze, positiu. En aquest període hi ha hagut set detencions en el marc de la campanya de prevenció i dotze més no vinculades a aquests controls.
Així, la policia va informar que dels dotze controls positius que s’han donat en les quatre campanyes cinc han comportant sancions, ja que la taxa ha estat dins la franja de 0,51 grams d’alcohol per litre de sang (gr/l) a 0,80 gr/l, i set han suposat la detenció del conductor per superar la taxa de 0,80 gr/l.
Això comporta un 1,46% de resultats positius en relació amb els controls efectuats, una xifra superior a les dues últimes campanyes, la de tardor/Nadal del 2011, en què el percentatge es va situar en el 0,65 %, i la de l’estiu 2011, que va ser de l’1,11%, però inferior a la registrada en el període febrer/març 2011, en què el percentatge va ser del 2,73%.
Pel que fa als detinguts, cal assenyalar que dos van donar un resultat positiu situat entre  0,81 gr/l i 1,20 gr/l. Dos més van donar entre 1,21 gr/l i 1,60 gr/l  i tres més estaven en la franja entre 1,61 gr/l i 2,00 gr/l.
Pel que fa a les franges d’edat d’aquests conductors (tots set homes, un andorrà, dos espanyols residents, dos portuguesos residents, un tunisià resident i un colombià no resident), dos tenien entre 18 i 25 anys, dos més en tenien entre 26 i
40, i tres en tenien més de 40.

Altres arrestats
A banda de les detencions emmarcades en aquestes campanyes de prevenció, s’ha de destacar que la policia ha fet dotze arrestos més relacionats amb la conducció sota l’efecte de l’alcohol. D’aquestes detencions, set han estat per una infracció del Codi de circulació, quatre més arran d’un accident de circulació amb danys i una més per un accident amb ferits. A més a més, la policia va posar en relleu que s’han imposat dues sancions administratives durant aquest període.
Pel que fa a aquests dotze detinguts, cal destacar que tres van donar un resultat d’entre 0,81 gr/l i 1,20 gr/l; cinc més d’1,21 gr/l a 1,60 gr/l; tres més entre 1,61 gr/l i 2,00 gr/l i una altra persona va donar més de 2,00 gr/l. Pel que fa a les franges d’edat d’aquests conductors (dues dones i deu homes: tres andorrans, tres espanyols residents, quatre portuguesos residents i dos espanyols no residents), sis tenien entre 18 i 25 anys; tres entre 26 i 40 i tres més, més de 40 anys.
Tal com recorda la policia, amb aquesta política de controls des de la direcció es “vol fer palès que l’equació alcohol
més volant és del tot inviable”. I afegeixen que l’objectiu d’aquestes campanyes és purament preventiu, i que per aquest motiu es comuniquen amb antelació les dates en què es duran a terme.
Així, des del cos de la policia conclouen que l’objectiu últim és que els conductors s’adonin del risc que impliquen aquests tipus de conductes tant per a ells mateixos com per a la resta d’usuaris de la xarxa viària.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic