Diari digital d'Andorra Bondia
Un radar situat a les Bordes d'Envalira.
Un radar situat a les Bordes d'Envalira.

La policia detecta 976 infraccions per conduir de manera imprudent


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

El cos de policia va fer entre el 15 de febrer i el 15 de març una campanya específica de comportaments imprudents al volant, durant la qual es van constatar un total de 976 infraccions. 
La majoria de les infraccions, 919, van ser per circular a més velocitat de la permesa, la qual cosa representa un 94% del total de les infraccions. Aquest tipus de comportaments van ser detectats pels radars mòbils del cos de policia. No respectar la senyalització horitzontal de la calçada va motivar 27 de les sancions, un 2,7% del total. No respectar algun dels senyals de prohibició va provocar dinou sancions, gairebé un 2% del total. Cinc de les sancions van ser per avançaments indeguts i quatre, per no respectar els senyals d’obligació. No adaptar la velocitat en funció d’encreuaments, escoles i aglomeracions va ser motiu d’una sanció, com també ho va ser no respectar la indicació d’un semàfor. Ni la conducció temerària que causi perill a les persones o coses, ni cedir el pas als vianants que estan en situació de creuar la calçada per un pas de vianants van ser motiu de cap sanció.
La campanya tenia com a objectiu detectar i sancionar el comportament imprudent de certs conductors que pugui derivar en situacions de risc a causa de la seva imprudència en carreteres interurbanes i secundàries situades a l’extraradi de les diferents parròquies del Principat. La seva finalitat era reduir els accidents de trànsit amb resultat de lesions.
Segons el cos de policia, al llarg d’aquesta campanya es va voler posar èmfasi en la conscienciació per corregir determinades actituds indegudes en la conducció. La policia ha fet públiques aquestes dades per reduir la sinistralitat.

 

infraccions
imprudent
conduir
policia
detecta
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic