Diari digital d'Andorra Bondia
La policia va imposar 33 multes per no haver respectat la senyalització horitzontal i dues per ignorar el semàfor.
La policia va imposar 33 multes per no haver respectat la senyalització horitzontal i dues per ignorar el semàfor.

La policia sanciona 88 motoristes d’entre 508 que van ser controlats


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Agències

Durant la campanya de circulació adreçada a les motocicletes realitzada del 13 al 31 de maig es van controlar 508 conductors, dels quals 88 (un 17,32% respecte del total) van ser sancionats per infringir un total de 106 articles del Codi de la circulació. La xifra suposa gairebé quatre punts percentuals més que l’obtinguda la mateixa campanya de l’any passat, quan es van controlar 576 motoristes i se’n van sancionar 80.
Per tipologia d’articles infringits, la majoria són per deficiències tècniques i administratives. De fet hi ha 67 sancions per aquest motiu. La gran majoria són per no presentar el rebut de l’assegurança malgrat tenir-lo (26 multes) i per no disposar del distintiu ITV en vigència (22 multes).  Altres sancions s’han imposat per circular sense llum d’encreuament, o per no presentar el permís de circulació malgrat tenir-lo, o tenir els pneumàtics en mal estat, així com tenir els escapaments lliures incomplets o deteriorats. 
D’altra banda, els agents policials han imposat un total de 39 sancions per imprudències en el decurs de la circulació de les motocicletes. D’aquestes,  33 multes han estat per no respectar la senyalització horitzontal, dues s’han imposat per avançaments indeguts, dues per no respectar els senyals de prohibició i altres dues per fer cas omís del semàfor. Si es miren les sancions de l’any passat es repeteix la mateixa tendència, i són les  mateixes infraccions. La campanya tenia com a objectiu inculcar l’hàbit que els vehicles tipus motocicletes circulin per les vies públiques en bones condicions tècniques i administratives, i detectar els comportaments imprudents dels conductors amb la finalitat d’intentar reduir el nombre d’accidents amb implicació directa d’aquests vehicles. A més, la policia va informar a través d’un comunicat que en el decurs d’aquesta campanya s’ha posat èmfasi en la conscienciació per corregir determinades actituds indegudes en la conducció. El cos de policia ha fet públiques aquestes dades en el marc de la seva política de reducció de la sinistralitat per garantir una millor seguretat per als conductors i els vianants. La mesura coincideix amb la campanya Missió Zero Accidents que porta endavant l’Automòbil Club d’Andorra i el Govern i en la qual  també participa la policia i que aquest any també està enfocada en els motoristes. 

policia
motoristes
sanciona
controls
508
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic