Diari digital d'Andorra Bondia
El preu del lloguer és un problema que afecta "personalment" un de cada quatre ciutadans.
El preu del lloguer és un problema que afecta "personalment" un de cada quatre ciutadans.

La preocupació per l'habitatge, els salaris i el nivell de vida car es dispara


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Facundo Santana

L'habitatge, els salaris i les prestacions socials continuen sent les principals peocupacions dels ciutadans, segons es desprèn de la presentació de l'Observatori del primer semestre d'aquest any que s'ha presentat aquest matí. Així, el 49% dels enquestats situen l'habitatge com el primer problema del país, dos punts més que en l'Observatori del segon semestre del 2021. Un problema que a un de cada quatre ciutadans els afecta "personalment". En aquest sentit, el coordinador de l'eix Societat d'Andorra Recerca + Innovació, Joan Micó, ha subratllat que cal destacar perquè així com en altres ocasions els que ho deien tenien feines menys remunerades, "ara el problema s’està estenent i veiem com l’accés a l’habitatge afecta diferents capes poblacionals, també a les classes benestants”.

Segons el coordinador de l'eix Societat d'Andorra Recerca i Innovació, Joan Micó, els resultats obtinguts “segueixen la tendència dels darrers observatoris”. Pel que fa als salaris, la preocupació creix un punt i se situa en el 24%, i el mateix passa amb les prestacions i les pensions, que arriben al 15%. Per contra, hi ha altres preocupacions que baixen com ara el trànsit, els aparcaments i les infraestructures i equipaments.

Si agrupem per temàtiques els principals problemes d’Andorra, el principal grup d’aspectes a millorar són el preu de l’habitatge, els salaris i el nivell de vida car per al 56% dels enquestats, un 1,5 punts més que en el primer baròmetre de 2021. La segona àrea temàtica que més preocupa són les prestacions socials, les pensions i la sanitat per al 21% dels participants.

Costa més arribar a final de mes

Un altres dels aspectes destacats dels resultats de l'Observatori és que dos de cada cinc ciutadans tenen problemes per arribar a final de mes. Així, si en l’Observatori anterior, un 36,1% dels enquestats van afirmar que els costava arribar a fi de mes, ara en són un 41,7%. Es tracta d'un toc d'atenció que cal tenir en compte perquè Mico ha exposat que la tendència en els darrers observatoris era a la baixa. Preguntat sobre les causes que haurien motivat aquest increment, Micó ha referit que "la situació d’inflació i d’increment del preu de la vida estigui afectant aquesta percepció”. 

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic