Diari digital d'Andorra Bondia
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, a l’inici de la reunió de poble, aquest dimarts.
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, a l’inici de la reunió de poble, aquest dimarts.

A la primavera s’inicia la refundació de Naturlàndia amb una nova marca


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: Facundo Santana

A la primavera “comença la refundació” de Naturlàndia com atractiu turístic del país amb una nova marca. Ho ha anunciat el director del parc, Xabier Ajona, en la reunió de poble celebrada aquest dimarts. L’objectiu és redefinir l’oferta per oferir un producte més estructurat i clar i amb una imatge més atractiva.

Tot això mantenint a la cota 1.600 les activitats que poden atraure un volum important de visitants, en un entorn natural ja modificat, i a la cota 2.000 l’objectiu és recuperar l’autenticitat de l’entorn de muntanya a través de la creació d’itineraris de trekking, bicicleta de muntanya o e-bike, i oferint una aproximació a les activitats tradicionals de muntanya, amb la reproducció, per exemple, d’una carbonera o una serradora. Aquesta oferta es completarà amb la gastronomia i l’opció de gaudir d’un allotjament especial. La intenció, ha dit Ajona, no és ser un complement més per als visitants que ja es troben a Andorra, sinó que la gent es desplaci al Principat per fer una estada a Naturlàndia.
El director del parc ha insistit que es veu potencial en el projecte per augmentar la facturació i el nombre de visitants, sent l’hivern on hi ha més marge de creixement. Ha explicat que aquest 2021, la facturació en restauració ha crescut un 17% respecte del 2020, això sense tenir turistes (200 visitants en relació amb els 1.200 de fa un any). Quant a l’esquí de fons, els ingressos s’han mantingut invariables respecte de l’any passat. És en aquesta activitat on el director del parc veu l’oportunitat de generar negoci a través d’altres serveis. “No veig per què Naturlàndia no pot multiplicar per quatre la facturació”, ha dit.  

Quant al pla director, ha avançat que a la primavera o estiu estarà en disposició de presentar-lo i ha reiterat que tancar Naturlàndia és pitjor per a les finances comunals que tirar el projecte endavant. El cònsol major, Josep Majoral, també ha afirmat que no està previst urbanitzar la Rabassa.

Tant Majoral com Ajona han parlat del llop mort recentment al parc d’animals, una qüestió que ha aixecat interès entre els assistents. El director del parc ha destacat que “tots estem molt decebuts del que ha passat” i que s’està en espera d’aclarir què va succeir amb l’animal. “Un cop tinguem els informes es prendran les decisions i les mesures” que calgui, ha remarcat. Així mateix, tots dos han insistit que s’està treballant per traslladar els animals salvatges, especialment els depredadors, a d’altres indrets, una iniciativa que està “molt avançada”.

En la reunió de poble, els cònsols també han insistit en la voluntat de convertir Sant Julià de Lòria en un campus universitari, un projecte que ha d’esdevenir el motor de la parròquia. Així mateix han indicat que en breu es preveu treure a concessió la coberta del centre cultural per instal·lar-hi energies renovables, que ajudaran a rebaixar la petjada de carboni de l’administració. També han anunciat un espai verd “per a la reflexió” al davant del centre cultural, però a l’altra banda del riu. Entre les preguntes del públic s'ha fet èmfasi en l’app que va posar en marxa el Comú com a mitjà per rebre les incidències detectades pels ciutadans. Almenys n’han arribat 80, 65 de les quals ja estan resoltes. En la reunió també va intervenir l’oposició.

 

Rocacorba

El Comú impulsarà un projecte a Rocacorba amb el qual es resoldrà el risc d’inundabilitat a l’avinguda Rocafort i es guanyarà un espai públic d’uns 600 m2 amb accés des de Verge de Canòlich.

Aixirivall

Majoral ha anunciat que iniciarà converses amb privats per tenir un aparcament a Aixirivall, on hi ha problemes d’estacionament i queixes per les dificultats per circular.

Excés de velocitat

El Comú tornarà a traslladar al Govern el problema amb els excessos de velocitat a la carretera de la Rabassa, que han crescut amb la pandèmia, i a l’avinguda Francesc Cairat.

 

 

 

 

Naturlàndia
Sant Julià de Lòria
reunió de poble
rocacorba
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic