Diari digital d'Andorra Bondia
La primera fase de l’ascensor de la Quirola, el juny del 2017
La primera fase de l’ascensor de la Quirola, el juny del 2017

La primera fase de l’ascensor de la Quirola, el juny del 2017


Escrit per: 
M. S. C.

El Comú d’Andorra la Vella ha convocat un concurs nacional per adjudicar la primera fase dels treballs de construcció d’una passarel·la, unes escales i un ascensor a la Quirola. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va explicar que a causa de l’elevat cost dels treballs, l’actuació s’ha dividit en dos exercicis. Aquest any es farà l’excavació per fer l’escala i deixar l’estructura preparada per a l’ascensor. Les obres arrencaran al setembre i es preveu que s’executin en un termini de nou mesos, un fet que voldria dir que de cara al juny del 2017 ja estaria enllestida la primera fase. El cost estimat d’aquesta és de 170.000 euros. 

La segona fase s’impulsaria al llarg de l’any que ve i consistiria en la instal·lació de l’ascensor i la passarel·la, uns treballs que no causen molèsties als veïns de la zona, va dir la cònsol major d’Andorra la Vella. El Comú disposa d’un càlcul del cost total que tindrà aquesta obra, que puja a uns 500.000 o 600.000 euros. Aquest pressupost, però, genera dubtes a la corporació actual ja que considera que l’import és massa elevat. Per això tornarà a recalcular-ho ja que potser es podria fer la mateixa actuació amb uns materials més econòmics.

La construcció d’aquestes escales i l’ascensor a la Quirola provenen d’un conveni que el Comú va signar amb la propietat d’aquests terrenys l’any 2012. La infraestructura permetrà unir el carrer Prat de la Creu amb Príncep Benlloch.

Per altra banda, el Comú també ha convocat un concurs nacional per adjudicar les obres del projecte de desguàs de les aigües pluvials del sector de Santa Coloma i dos concursos nacionals més per adjudicar la primera fase de construcció de la xarxa separativa de recollida d’aigües als carrers la Creu Grossa, Closes de Guillemó i Bisbe Príncep Iglesias, així com l’assessorament en temes d’enginyeria hidràulica i de tractament, relacionats amb la xarxa d’aigua potable.

Andorra
quirola
urbanisme
Número de vots: 162
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic