Diari digital d'Andorra Bondia

La primera Jornada sobre la diabetis comptarà amb la participació de diversos especialistes que aprofundiran en la malaltia


Escrit per: 
Agències


El proper dissabte 12 de desembre se celebrarà la primera Jornada sobre la diabetis a Andorra, organitzada per l’Associació de Diabètics d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà.

Diversos metges i especialistes de l’àmbit sanitari donaran a conèixer els diferents tipus de diabetis que existeixen i els seus tractaments, a més d’explicar la importància que té una alimentació adequada en aquesta malaltia. La jornada és de portes obertes i tindrà lloc de les 10  a les 13.30 hores a l’edifici Crèdit Centre. A banda de les ponències també hi haurà un espai per al col·loqui.

La Jornada s’emmarca en les actuacions que duu a terme la Fundació Crèdit Andorrà dins del Programa de malalties de gran impacte social. De fet, la diabetis s’incorpora com una nova línia de treball dins d’aquest programa, pensat per donar suport als malalts i a les famílies i per sensibilitzar la societat.

La inauguració anirà a càrrec de la directora del Departament de Salut Pública , Margarida Coll, i del president de l'Associació de Diabètics d'Andorra, Eduard Reinoso. Seguidament es farà la presentació de la Jornada, que recau en Manuel Carranza, pediatre adjunt al Servei de Pediatria de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Les conferències començaran amb una exposició sobre la Diabetis mellitus tipus 1 en la infància, que anirà a càrrec de Diego Yeste Fernández, pediatre adjunt de la Secció d’Endocrinologia Pediàtrica de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. La següent ponència abordarà el tractament amb insulina i les noves perspectives i serà impartida per Mercedes Rodríguez Rigual, pediatra adjunta de la Secció d’Endocrinologia Pediàtrica i directora de la Unitat de Diabetes Infantojuvenil de l’Hospital Infantil Universitari Miguel Servet de Saragossa.

Els avenços en la diabetis tipus 2, que afecta als adults, també serà objecte d'anàlisi, i anirà a càrrec de Guillem Cuatrecasas Cambra, cap del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de la Clínica Teknon de Barcelona. Finalment, també es tractarà la importància de l'alimentació per als diabètics, i es farà de la mà de Maria Josep Rosselló, cap d’estudis de Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat Ramon Llull. La jornada es clourà amb un col·loqui.

L’Associació de Diabètics d’Andorra treballa per fer costat al malalt i a la família i establir un pont amb els professionals que els poden ajudar i amb altres persones que han passat per la mateixa situació i que poden aportar les seves experiències. Va néixer per iniciativa dels afectats, les seves famílies i les persones que els envolten amb un doble objectiu: fer conèixer la importància de la diabetis i contribuir a la millora de la qualitat de vida dels afectats. Per això vetlla per afavorir la informació en tots els àmbits, per la qualitat de l’assistència sanitària a Andorra i per fomentar l’intercanvi d’experiències.
 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic