Diari digital d'Andorra Bondia
La promoció d'agents de policia més nombrosa de la història es destinarà sobretot a augmentar les patrulles als carrers La promoció d'agents de policia més nombrosa de la història es destinarà sobretot a augmentar les patrulles als carrers
La promoció d'agents de policia més nombrosa de la història es destinarà sobretot a augmentar les patrulles als carrers La promoció d'agents de policia més nombrosa de la història es destinarà sobretot a augmentar les patrulles als carrers

La promoció d'agents de policia més nombrosa de la història es destinarà sobretot a augmentar les patrulles als carrers


Escrit per: 
Agències

Ja fa dues setmanes que la 53a promoció d'agents de policia ha començat a formar-se per integrar-se dins del cos. Aquest divendres al matí ha tingut lloc una solemne cerimònia d'obertura de la formació, a l'alberg de la Comella, que és on estaran interns les properes setmanes. En total són 33 agents, només dues dones, xifra global que la converteix en la promoció "més nombrosa de la història de la policia", ha explicat el director del cos, Jordi Moreno. La formació durarà al voltant de set mesos i, un cop finalitzi, els nous agents passaran a reforçar sobretot l'àrea de seguretat ciutadana. És a dir, faran patrulla a peu de carrer. 

Les patrulles "són el lloc on han d'estar els nous, perquè és on tens una visió més generalitzada del que és la policia". A més a més, hi ha mancances en aquesta unitat, ha manifestat Moreno, per exemple per poder controlar el consum d'alcohol i drogues a la via pública per part de menors. En aquest sentit, el director del cos ha explicat que s'han incrementat efectius, "tant de paisà com uniformats", però "no es pot estar a tot arreu", "no podem assumir estar les 24 hores a tots els llocs". I és que els menors també van veient els recorreguts de les patrulles "i es van desplaçant". Amb la nova promoció, ha assegurat, "les rondes seran més freqüents" i també en millorarà l'eficàcia.

Qüestionat sobre si el consum de drogues i alcohol entre els menors ha augmentat, ho ha fet en la proporció que ho ha fet als països de l'entorn, ha assegurat Moreno, tot i que ha afegit que ara es crea "més alarma social" perquè "són més joves".

Un cop els 33 nous agents s'integrin al cos i passin a reforçar la seguretat als carrers, es podrà traspassar a d'altres unitats agents amb més experiència. Al parer de Moreno, el reforç s'hauria d'encarar als punts fronterers, al grup de blanqueig, al de delictes tecnològics i als delictes contra les persones. Però en set mesos poden canviar les necessitats, ha plantejat.

El que sí que ha exposat és que, malgrat la incorporació de 33 nous policies, en caldran més. Dels 33, només cinc són places de nova creació, ja que la resta cobriran prejubilacions. "Cada vegada tenim més problemàtiques i se'ns demana més", ha justificat. La policia, ara conformada per uns 250 agents, ha d'augmentar la seva presència a esdeveniments culturals i esportius i a festes majors. També la nova seu de la Justícia "farà incrementar el nombre d'efectius" necessaris. 

Dret, tècniques d'intervenció i tir

El caporal de formació, Sergi Lechuga, ha explicat que els alumnes que es troben a l'alberg de la Comella faran sobretot formació en dret penal, tècniques d'intervenció per controlar persones, i tir, així com es dedicaran hores a l'esport, tenint en compte que la condició esportiva requerida als nous agents "és mitjana alta". La finalitat és que, passats aquests sis mesos, "quan l'alumne surti al carrer ja estigui plenament operatiu". Durant el primer any, s'intentarà que patrulli amb un policia experimentat. 

La formació la duen a terme una quarantena d'agents (tot i que només Lechuga i un altre company de manera fixa), i també venen especialistes de fora d'Andorra.

promoció
Agents
policia
nombrosa
patrulles
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic