Diari digital d'Andorra Bondia

La recollida d’oli domèstic a Encamp creix un 180%


Escrit per: 
M. F.

El volum de litres d’oli recuperats a Encamp va experimentar un creixement molt important al llarg del 2010. D’aquesta manera, mentre que el 2009 es va recollir 412 litres, l’any passat el volum es va situar en 1.155, cosa que suposa un creixement del 180,34%. A aquest volum hi cal sumar, a més a més, els 298 litres que es van recollir a la deixalleria.

Sota el lema 'Tu tens la paella pel mànec', la corporació encampadana va posar en marxa el 2009 aquesta campanya de recollida de l’oli domèstic, i es convertia d’aquesta manera en la primera corporació a tirar endavant aquesta iniciativa. L’objectiu de la campanya és informar i conscienciar la població que l’oli és un important contaminant del medi ambient i que, per tant, reciclar-lo és molt important. Així, la corporació convida els ciutadans a omplir ampolles de plàstic amb l’oli que han fet servir per fregir i a dipositar-les als contenidors instal·lats en diferents punts de la parròquia, que són, a Encamp, l’aparcament del Prat de Sant Miquel, el del Prat de l’Areny i el d’Encamp, mentre que al Pas de la Casa el punt de recollida se situa al pàrquing dels Coprínceps.
Des de la corporació remarquen que si es llença l’oli per l’aigüera hi ha tot un seguit d’efectes negatius, entre els quals l’embussament de les clavegueres, la dificultat per depurar les aigües i la contaminació dels rius, entre d’altres. També recorden que aquest oli pot servir per fabricar tot un seguit de productes.

Minideixalleries
D’altra banda, les minideixalleries instal·lades a la parròquia també van tenir un bon funcionament al llarg de l’any passat, amb una recollida important de deixalles. Segons les dades facilitades per la corporació, es va recuperar 197 mòbils, 2.453 CD, 656 bolígrafs, 193,50 quilos de piles, 465 cartutxos d’impressora i 1.241 bombetes. En general, totes les xifres són superiors a les registrades el 2009, i més tenint en compte que en aquestes dades no hi ha comptabilitzades les deixalles recuperades al Pas de la Casa.
La parròquia d’Encamp també va ser pionera en la instal·lació d’aquestes minideixalleries, que permeten la recuperació de les deixalles abans esmentades. D’aquesta manera, es van crear el 2008 i es tracta de petites instal·lacions en què es pot dipositar, en diferents forats, els objectes, que posteriorment reben el tractament escaient per recuperar-los.
A Encamp hi ha quatre minideixalleries, una a la plaça Sant Miquel, una al Prat Gran, una altra al complex esportiu i, la darrera, al davant del pàrquing de l’Areny. Al Pas, estan instal·lades davant de l’església i davant de les escoles.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic