Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge que recrea com quedarà la piscina dels Serradells un cop reconstruïda.
Imatge que recrea com quedarà la piscina dels Serradells un cop reconstruïda.

La reconstrucció dels Serradells costarà 7 milions d’euros


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: Comú d'Andorra la Vella

El Comú d’Andorra la Vella ja té a punt el projecte de reconstrucció del centre esportiu dels Serradells. Finalment, els treballs per reparar els danys provocats per l’incendi que es va produir avui fa tot just un any ascendiran a 7 milions d’euros i malgrat que la corporació encara no té del tot tancat l’acord amb les asseguradores, la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, ha anunciat que a mitjans de la setmana que ve preveu treure el concurs per adjudicar els treballs de reparació. Això faria que les obres poguessin començar el febrer del 2020 i si tot va bé, la instal·lació, especialment la piscina, hauria d’estar operativa per als Jocs dels Petits estats del 2021.

“No podíem esperar més per començar la reconstrucció”, ha afirmat Marsol. I és que un any després del foc i “d’un període llarg i feixuc”, la corporació disposa des de fa un mes i mig del projecte de reconstrucció.  Per aquest motiu preveu que la setmana que ve es pugui passar per consell de comú la licitació dels treballs i que entre dimecres i dijous es pugui treure el concurs. Així i tot, l’obertura de les ofertes que s’hi presentin no la durà a terme l’actual majoria comunal. “Entenem que ho ha de fer la propera corporació i també s’haurà de decidir si volen tirar endavant la reconstrucció o no”. Una decisió que en cas de victòria de la llista liderada per Marsol està més que presa, “s’ha de reconstruir sí o sí”, però tot i així en les bases del concurs es preveu que es pugui declarar desert perquè si guanya algú altre i vol modificar el projecte constructiu, ho pugui fer.

La reconstrucció del centre esportiu, però, presenta un retard significatiu en relació amb les previsions inicials, segons les quals a hores d’ara les obres ja haurien d’estar en marxa. El motiu no és un altre que les diferències que encara hi ha entre les companyies asseguradores per posar-se d’acord sobre qui i com es fa front als costos de la reconstrucció. 

El peritatge definitiu va xifrar els danys en 6,2 milions d’euros. Aquest cost és el que hauria d’assumir l’asseguradora de l’empresa a qui s’havien adjudicat les obres de millora de la façana –Progec-, i de moment, hi ha acord sobre uns 5 milions d’euros, ha admès la cònsol. Però les dues parts encara discuteixen sobre qui ha d’assumir d’entrada el cost dels treballs que s’estaven fent a la façana del centre esportiu. La corporació considera que no haver estat entregada encara l’obra, la responsabilitat és de l’adjudicatària. Però la constructora argumenta que com que el comú disposa d’una assegurança de tot l’edifici, són ells qui han d’avançar els diners. Marsol, però, va voler minimitzar aquestes desavinences i va deixar clar que “voldria evitar els tribunals de totes, totes”. Com va indicar, també hi hauria l’opció que la constructora que feia les millores a la façana optés al concurs i tornés a fer els treballs que tenia en marxa quan es va produir l’incendi.

De la mateixa manera, la cònsol de la capital va explicar que el fet d’haver hagut de tancar la piscina ha comportat una davallada d’abonats que no ha quantificat. En canvi, sí que s’ha xifrat en 800.000 euros la pèrdua que tindrà la corporació pels tres anys de tancament de la instal·lació (l’any que ja hem passat des de l’incendi més els 14 mesos que s’han previst que durin les obres de reconstrucció). Uns diners que també es reclamaran a Progec.  

 

Millores

El projecte de reconstrucció que s’ha presentat, però, no es limita només a reparar els danys soferts, sinó que “s’ha decidit introduir millores”. Això fa que el cost final s’enfili fins als 7 milions d’euros. I aquests 800.000 euros de diferència els haurà d’assumir el comú. Segons ha detallat la cap d’àrea d’Urbanisme del comú, Victòria Cobo, entre les millores previstes hi ha el canvi del material aïllant de la façana i la coberta. En comptes de poliestirè s’ha optat per llana de roca que és menys inflamable. “Els materials que es van utilitzar l’altra vegada estaven previstos al plec de bases i eren totalment homologats, però estem escarmentats i espantats”, ha manifestat Marsol per justificar el canvi. També se substituirà la làmina de PVC de la platja de la piscina i es retornarà a la rajola de ceràmica que hi havia originalment, es modificarà sensiblement el fals sostre, s’ampliaran les finestres perquè entri més llum natural i també s’han previst canvis en el sistema de filtratge d’aigua, en la climatització o el de ventilació, entre d’altres. “La piscina té 30 anys i eren sistemes d’una altra època. Ara ens adaptem a l’actualitat i també utilitzarem la xarxa de calor de FEDA”, va apuntar la cònsol. La previsió és que els treballs s’allarguin durant uns 14 mesos, per tant “no hauríem de tenir cap problema perquè estiguin acabats pels Jocs dels Petits Estats”. Encara que Conxita Marsol va ser clara: “per nosaltres la prioritat absoluta és els Serradells”.

reconstrucció
serradells
7
milions
euros
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic