Diari digital d'Andorra Bondia
Una sessió de fisioteràpia.
Una sessió de fisioteràpia.

La rehabilitació funcional per a menors de 65 anys s’inclou a la Cartera de serveis socials i sociosanitaris


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

El servei de rehabilitació funcional per a menors de 65 anys com una prestació d’atenció diürna i amb naturalesa sociosanitària s’incorpora a la Cartera de serveis socials i sociosanitaris. Ho ha aprovat avui el Govern, que ha donat llum verda al Decret que modifica el Reglament de la Cartera per tal de dur a terme aquesta actualització.

Aquest servei té l’objectiu d’atendre persones que requereixen recuperació funcional intensiva, així com control i alleujament de símptomes, per haver patit episodis que produeixen incapacitat funcional o malalties cròniques degeneratives o de llarga evolució. Cal recordar que la rehabilitació funcional per a majors de 65 anys ja està inclosa a la cartera de serveis, i ara, es fa el mateix per a les persones menors d’aquesta edat.

El cost mensual total d’aquest servei és de 2.713,60 euros, dels quals 1.140 euros es farà càrrec la CASS i 936,64 euros més els finançarà el Govern. La resta de les despeses –636,96 euros– aniran a càrrec de l’usuari. De la mateixa manera que succeeix amb la resta de serveis concertats, en cas que l’usuari no pugui fer front al pagament de la seva part té dret a sol·licitar una prestació econòmica d’Afers Socials.

La rehabilitació funcional inclou qüestions com ara un pla terapèutic per part d’un metge rehabilitador i la seva consulta; atenció d’infermeria i neuropsicològica; logopèdia; o el tractament de fisioteràpia, rehabilitació i estimulació. Pel que fa a la durada, s’ha fixat que els usuaris podran tenir 120 dies de sessions, ampliables segons la valoració mèdica.

L’accés a aquest servei es fa prèvia valoració clínica per part d’un facultatiu del SAAS que formi part del Servei d’Envelliment i Salut; Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia; Cirurgia, Medicina Interna i Especialitats Mèdiques, i Rehabilitació.

rehabilitació
cartera de serveis
cass
SAAS

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte