Diari digital d'Andorra Bondia

La Ruta de la Tapa atreu amants d'aquesta especialitat de tot el Principat


Escrit per: 
Agències

La segona edició de la Ruta de la Tapa, que va iniciar-se aquest dijous a Sant Julià de Lòria, ja ha començat a atreure gent de tot Andorra interessats en degustar des d'unes típiques patates braves fins a peus de porc o cargols, per dos euros.

Tot i així, els restauradors que hi participen esperen que el gruix d'assistència tingui lloc aquest dissabte al vespre i, especialment el diumenge, coincidint amb la rua de Carnaval que recorrerà Sant Julià de Lòria. De fet, aquelles persones disfressades que tastin una tapa rebran una butlleta per entrar al sorteig de diversos premis, com ara un cap de setmana en un hotel d'Arinsal o a Salou, a més de vals de compra i sopars en els restaurants participants.

L'oferta de la Ruta de la Tapa és ben variada. A la Pizzeria Venècia, per exemple, l'especialitat que proposen en el marc d'aquest circuit gastronòmic són uns peus de porc dessossats i farcits amb foie i tòfona, arrebossats amb fruits secs, i napats amb un toc de salsa agredolça. Tot i així també recomanen els musclos farcits de bou de mar i les croquetes cassolanes de carn i bolets. El responsable de la pizzeria, José Cerezo, ha recordat que la Ruta de la Tapa 'havia mogut gent' l'any passat, i ha afegit que ja té reserves de gent que anirà disfressada aquest dissabte al vespre. De fet, ha afirmat que 'divendres va estar una mica animat, però tothom reserva el cap de setmana sabent que és quan es concentra la festa'.

Pel que fa a l'ampliació de l'horari respecte l'anterior edició, Cerezo opina que calia fer-ho 'per mirar de reforçar el turisme de Sant Julià'. Tot i així, el restaurador ha assenayalat que l'afluència de clients es concentra al vespre, quan 'la gent s'apunta a fer les tapetes com a sopar informal'. Si bé els clients habituals de la pizzeria 'passen per tastar l'especialitat', Cerezo ha rebut 'una gran varietat de gent que no són habituals', que 'amb motiu de la Ruta de la Tapa s'atansen a Sant Julià de Lòria'. El restaurador ha remarcat que 'seria interessant que hi hagi properes edicions', 'retocant' el que calgui 'per fomentar la Ruta'.

A l'Snack Bar la Valireta han proposat per aquesta edició, una tapa de callos, tot i que també ofereixen albergínies amb bolets, formatge de cabra i bacó, o carbassons amb gules. El pare del propietari del local, Josep Maria Isern, ha afirmat que, en el seu cas, 'no hi ha massa gent forastera d'altres parròquies', atès que de moment 'vénen els clients de cada dia'. De cara a l'any vinent, Isern considera que seria millor que 'la inauguració amb les autoritats es fes divendres o dissabte, perquè és el cop fort de gent' ja que és quan els restauradors han preparat més quantitat de tapes en previsió d'una major afluència.

El propietari del Bar Restaurant Roses, Antonio Carrillo, ha escollit les patates braves, 'que són les que tenen més fama'. Carrillo està convençut que la Ruta de la Tapa 'va bé per motivar la gent', que està 'apagada a causa de la crisi'. De fet, aquest divendres al vespre va notar que 'la gent es mou una mica més que un divendres normal', i que fins i tot, 'va venir un grupet de nois que es van disfressar aquí'. No obstant això, Carrillo espera que 's'animi més' aquest dissabte i el diumenge, i creu que en la tercera edició s'haurà de fer una millor difusió, atès que 'hi ha gent que ve a preguntar perquè no està gaire ben informada'.

'La gent ve expressament a tastar la tapa especial de la Ruta de la Tapa'. Així ho ha assegurat el propietari del Bar Restaurant Xènius, Eugeni de la Iglesia, que ha decidit oferir pintxos de bacallà a la crema biscaïna. El restaurador ha explicat que aquest divendres ja van tenir un grup d'unes trenta persones disfressades i que una vintena de clients més van demanar tapa. Tot i la presència de clients habituals, 'hi ha gent que és la primera vegada que ve, especialment per la tapa'. Pel que fa a la propera edició, De la Iglesa creu que estaria bé premiar la millor tapa, i ha proposat que 'en la butlleta que es dóna als clients, es posi un apartat on es puntuï la tapa i donar un petit premi al guanyador'. És una proposta per l'any vinent, però de moment, aquesta edició premiarà els clients amb un sorteig que tindrà lloc aquest dimarts a les 19.00 hores, a la plaça Major.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte