Diari digital d'Andorra Bondia
Imatge de dos isards a les muntanyes del país.
Imatge de dos isards a les muntanyes del país.

La Setmana de l'isard acaba amb 3 infraccions i 150 animals capturats


Escrit per: 
Redacció / Foto: Banders d'Andorra

El cos de banders ha obert tres expedients sancionadors durant la setmana de la caça de l'isard que va acabar ahir amb 150 captures de les 165 autoritzades. Això suposa que s'han acabat caçant el 90,9% dels exemplars permesos, una xifra lleugerament superior a les dades registrades l'any passat, quan es van abatre el 83,4% dels isards autoritzats. 

Segons s'ha informat des del Govern, una de les infraccions recollida a la Llei de la caça i tipificada de molt greu, ha estat per transportar un isard abatut sense la corresponent anella. La negligència es troba en fase d'instrucció i comporta una multa de 2.000 euros, la suspensió de la llicència i la inhabilitació per obtenir-la durant tres anys. Els banders també van constatar una infracció greu per caçar fora dels dies hàbils corresponents dins del període establert. En aquest cas l'atestat també es troba en fase d'instrucció i pot comportar una multa de 1.000 euros, suspensió de la llicència de caça i la inhabilitació per obtenir-la durant un any. L'últim atestat ha estat per una falta lleu, per no portar la documentació obligatòria.

La setmana de la caça d’enguany va començar el passat diumenge 12 de setembre i va finalitzar ahir, dia 19, amb la participació de 601 caçadors agrupats en un total de 57 colles. Vistes les xifres, els banders atribueixen a la bona feina de col·laboració entre el cos i els caçadors el nombre d’exemplars abatuts i el fet que les sancions es mantinguin respecte l’any passat. Igualment, s'assenyala que el control dels isards s’han realitzat amb cordialitat.

D’altra banda, des del Govern es va explicar s’han recollit 109 mostres de melsa dels isards capturats. Totes aquestes mostres permeten al Departament de Medi Ambient continuar coneixent l’estat sanitari de la cabana d’isards al Principat. Per últim s'ha volgut recordar que el termini fixat pel retorn de les anelles per part dels caçadors finalitza el 7 d’octubre.

Andorra
isards
setmana
caça
banders
Govern
infraccions
captures
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic