Diari digital d'Andorra Bondia

La setmana de l’isard, fixada entre el 12 i el 19 de setembre


Escrit per: 
Redacció

El Govern ha informat que la Setmana de caça de l’isard d’aquest any queda fixada entre el 12 i el 19 de setembre i que ja han començat els procediments administratius que han d’acabar determinant el nombre de peces que es podrà abatre i la quantitat de caçadors de què hauran de constar les colles per aconseguir una captura.

D’aquesta manera, entre el 31 de juliol i el 15 d’agost tindran lloc els recomptes generals d’isards per tot el territori, que duran a terme els agents del cos de banders, el personal tècnic del departament d’Agricultura i Patrimoni Natural i el col·lectiu de caçadors. Les dades resultants d’aquest recompte hauran de confirmar que els efectius són suficients per poder aplicar un pla de caça sobre la població d’isards, fet que indicaria que el brot de pestivirus que es va detectar a principis d’aquest any no ha tingut repercussions severes en la tendència demogràfica a l’alça que ha seguit la població d’isards a Andorra en els últims anys.
En cas que s’evidenciés una baixa dels efectius i s’obtin­gués uns paràmetres reproductius per a la temporada de cria d’aquest any contraris a un manteniment o a un increment del nombre total d’isards, es podria aplicar l’article 28.1 de la Llei de caça, del 13 d’abril del 2000, que preveu la suspensió de la cacera, en cas d’aparició de patologies, als territoris afectats. En aquest supòsit, el Govern retornaria a tots els caçadors inscrits la quantitat desemborsada per obtenir la llicència especial de caça de l’isard.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic