Diari digital d'Andorra Bondia
La Seu col·labora en la campanya de tinença responsable d’animals
La Seu col·labora en la campanya de tinença responsable d’animals

La Seu col·labora en la campanya de tinença responsable d’animals


Escrit per: 
Redacció

L’Ajuntament de la Seu torna a col·laborar en la campanya Sóc responsable de tinença responsable d’animals de companyia que promou la identificació i l’esterilització de gossos, gats i fures. Aquesta campanya, iniciativa de la Fundació per a l’Adopció, l’Apadrinament i Defensa dels Animals (FADA), amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, ofereix la possibilitat als propietaris d’aquests animals de poder identificar la seva mascota i/o esterilitzar a preus reduïts. La iniciativa és possible gràcies a la participació dels centres veterinaris col·laboradors de la Seu: Centre Veterinari la Seu (Pl. Lleteries 14) i Centre Veterinari MOA (C. St. Joan Baptista, la Salle 50). La campanya es va iniciar l’1 de febrer i acaba el 30 d’abril. S’aposta per la identificació, que permet el retorn dels animals als propietaris, i l’esterilització, que permet controlar la natalitat (eines imprescindibles per millorar la gestió).
La identificació amb microxip i el cens municipal són obligatoris, i són dues eines fonamentals per fomentar la tinença responsable d’animals, evitar les pèrdues i combatre l’abandonadament de les mascotes. El microxip és la millor manera de recuperar l’animal en cas de pèrdua ja que permet accedir a la informació del propietari. El fet de poder actualitzar les dades del propietari en cas de modificació és clau per a l’efectivitat del sistema. És important i obligatori censar l’animal, és a dir, inscriure’l al registre censal del municipi. Per fer la inscripció cal dirigir-se a l’ajuntament o als centres veterinaris de la ciutat. Per disposar de dades fiables cal actualitzar les dades del cens quan l’animal canvia de domicili i donar-lo de baixa en cas de defunció. 
L’esterilització és l’altra eina per evitar l’abandó de milers de gossos, gats i fures cada any i la sobresaturació dels refugis d’animals de companyia, que tenen un elevat cost de manteniment.

Ajuntament de la Seu d'Urgell
animals de companyia
campanya
gossos
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic