Diari digital d'Andorra Bondia

La Seu comença una sèrie d’enquestes


Escrit per: 
Agències


L’Ajuntament de la Seu d’Urgell iniciarà al llarg d’aquest mes de juny la redacció del Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS), amb l’objectiu d’elaborar un model de ciutat amb el qual s’identifiquin els urgellencs i alhora “poder augmentar la seva qualitat de vida i el seu benestar com a ciutadans”, tal com van destacar ahir des del consistori. 

D’aquesta manera, és previst que el procés de redacció d’aquest pla de mobilitat comenci en breu a través de la realització de 375 enquestes telefòniques als ciutadans, que han de servir per conèixer les principals dades referents a la mobilitat del municipi.
A través d’aquestes enquestes per telèfon, s’analitzarà els diferents aspectes dels desplaçaments motoritzats, a peu i en bicicleta, del transport públic i el privat, dels aparcaments, del sistema de carrers de la ciutat i de les regulacions actuals. Amb els resultats el que es pretén és fer propostes d’actuacions concretes que millorin la mobilitat diària i anar cap a un model més sostenible.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament es va fer ahir una crida perquè els ciutadans col·laborin en el moment de sol·licitar la informació i es prestin a respondre a l’enquesta, ja que d’aquesta manera, destaquen, “s’aconseguirà definir un model de mobilitat més ajustat a la realitat de la Seu i als hàbits de desplaçament per la ciutat”.

Una vegada es tingui recollida tota la informació a través d’aquestes enquestes, s’establirà les directrius d’actuació en els  àmbits en els quals sigui necessari incidir, com per exemple la xarxa de vianants, la xarxa viària, els carrils bici i els aparcaments, amb l’objectiu final que la Seu d’Urgell esdevingui una ciutat més sostenible des del punt de vista de la mobilitat.

L’última fase del Pla de mobilitat serà la redacció del pla de seguiment del programa d’acció, el qual definirà una bateria d’indicadors i instruments que avaluïn l’eficàcia de les mesures que s’hagi implantat. La redacció del pla la farà l’empresa CINESI SL i durarà vuit mesos.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic