Diari digital d'Andorra Bondia
Alguns dels participants en la jornada tècnica que va tenir lloc organitzada per l’Ajuntament de la Seu.
Alguns dels participants en la jornada tècnica que va tenir lloc organitzada per l’Ajuntament de la Seu.

La Seu d’Urgell apropa els formatges artesans al sector de la restauració


Escrit per: 
Agències

Una trentena de persones, la majoria del sector de la restauració de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà, van participar dimecres passat a la Seu d’Urgell en una jornada tècnica que ha girat al voltant del formatge artesà del Pirineu i de com aquest es pot incorporar a la cuina. Amb aquesta sessió, organitzada per l’ajuntament de la Seu d’Urgell i la Fundació Alícia, s’ha donat el tret de sortida al cicle Parlem de formatge, el qual inclourà visites guiades a alguns elaboradors de la comarca, a més de tasts guiats i altres tipus de tallers vinculats al producte. L’objectiu de la jornada és el d’incrementar la presència del formatge artesà a les cartes dels restaurants, anant-hi, a més, més enllà de la seva presentació en cru.

La directora científica de la Fundació Alícia, Elena Roure, va explicar que el formatge artesà del Pirineu pot tenir altres aplicacions que van més enllà del seu consum en una taula de formatges. En aquest sentit, va posar com a exemple la seva possible incorporació en un plat de sopa, segons les seves característiques, i també ha defensat que “un iogurt no només es pot combinar amb melmelades”.
Explorar les combinacions culinàries del formatge ha estat, precisament, un dels eixos centrals de la jornada tècnica, que ha inclòs un tast guiat de cinc formatges de les empreses de Cal Majuba, l’Abadessa, Mas d’Eroles, 30 cabres i l’Oliva. La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, va explicar que l’objectiu de la sessió és “apropar” els formatgers al sector de la restauració, on s’ha constatat que la presència d’aquest producte elaborat de forma artesana a les seves cartes és encara escassa. 
La jornada es va dur a terme al Cetap de la Seu d’Urgell dins el marc del Projecte Europeu Innolact, que és de caràcter transfronterer i està cofinançat amb fons Feder. El cicle Parlem de formatge continuarà aquest dissabte amb una visita a la formatgeria La Reula. Mentre, dimecres vinent es durà a terme un tast comentat de formatges de l’Abadessa i el 30 de març es farà una sortida a la Formatgeria Cal Majuba. Finalment, s’ha programat per al 6 d’abril un taller de formatge per als més petits a l’Espai Ermengol de la capital alturgellenca.

 

 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte