Diari digital d'Andorra Bondia
La Seu, a punt per a la calderada
La Seu, a punt per a la calderada

La Seu, a punt per a la calderada


Escrit per: 
Redacció/Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell

La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell celebrarà demà, 17 de gener, la festivitat del seu patró amb el repartiment de més de 3.000 racions de la tradicional escudella de la diada. En aquesta menja típicament d’hivern es fan servir uns 800 kilos de verdures, llegums, carn de porc i de vedella. El programa d’actes de la festivitat de Sant Antoni Abat s’iniciarà avui, a les 21.30, quan la junta de la confraria presentarà a les autoritats de la ciutat el nou banderer que, en aquesta edició, recaurà en Joan Alrich Castell. Serà, el banderer sortint, Jordi Fanés Solans, qui li atorgarà el pendó d’aquesta entitat i es nomenarà banderer per a l’any que ve Ramon Dolcet Duran.
El dimecres, festivitat de Sant Antoni Abat, es farà, a les dotze del migdia, la missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, en què s’oficiarà la tradicional benedicció i es repartirà el panet de Sant Antoni. A l’una del migdia, es beneïran els animals davant la catedral i, seguidament, es farà una passejada pels carrers del centre històric de la Seu  d’Urgell fins a arribar al passeig Joan Brudieu. Allà, es faran els tradicionals Tres Tombs, així com la popular Pujada al Pal.
Finalment, es portarà a terme la benedicció de la calderada de Sant Antoni, que s’elabora al bell mig del passeig Joan Brudieu. Els mateixos confrares de Sant Antoni repartiran l’escudella entre tots els urgellencs i urgellenques que vulguin tastar aquest plat típic de l’hivern. Coincidint amb aquesta festivitat tan entranyable, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, en la seva salutació dins del programa de mà que edita per a l’ocasió la Confraria de Sant Antoni, manifesta la importància d’aquesta celebració: “Sant Antoni és una de les celebracions més especials de l’hivern urgellenc”. Batalla assenyala que es tracta “d’una cita ciutadana que cal agrair als pagesos, ramaders i xarcuters de la Seu d’Urgell i la comarca, que l’organitzen amb tota la il·lusió perquè urgellencs i visitants la puguem gaudir”.
Per la seva part, els membres de la Confraria de Sant Antoni de la Seu d’Urgell agraeixen a tots els col·laboradors i patrocinadors que fan que la festivitat de Sant Antoni es faci any rere any. Els confrares expliquen que els pagesos, carnissers i cansaladers animen a tothom a participar en aquesta diada i preparen l’escudella des de primera hora del matí perquè tots els veïns i visitants puguin gaudir-la al passeig.

calderada
Seu
a punt

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte