Diari digital d'Andorra Bondia
‘La tarda més avorrida de la història’ guanya el RECcrea
‘La tarda més avorrida de la història’ guanya el RECcrea

‘La tarda més avorrida de la història’ guanya el RECcrea


Escrit per: 
Agències / Foto: M.B.

Francisco José Hidalgo García i Alex Manalo Mameng, amb La tarda més avorrida de la història, han estat els guanyadors del primer premi del concurs de curtmetratges RECcrea, que arriba a la segona edició. El segon premi ha estat per a L’última nit, de Sílvia Bardají Obiols, Marta Ibáñez Igual i Cristina Villasevil Almarcha, del Col·legi Sagrada Família, i en tercer lloc han quedat Anna Baró Moles, Judith Flinch Garcia i Laia Sebastià Bellobí, del Col·legi Janer, per L’amor inesperat
Els guardons van ser lliurats ahir per la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert. El concurs és organitzat pel servei de Política Lingüística i l’Associació Ull Nu amb el suport de Pyrénées Andorra, Ràdio i Televisió d’Andorra i el Comú d’Andorra la Vella, i els curtmetratges es podran veure a Andorra Televisió i fora de concurs en el Festival Ull Nu 2017. En l’acte celebrat ahir al vespre al centre cultural La Llacuna, els guanyadors van rebre de mans de la ministra de Cultura, Joventut i Esports un val de compra de 700 euros per als grans magatzems Pyrénées Andorra. En segon lloc (val de 500 euros) han quedat Sílvia Bardají Obiols, Marta Ibáñez Igual i Cristina Villasevil Almarcha, del mateix centre escolar que els guanyadors, per L’última nit. El tercer premi (300 euros) ha estat per a Anna Baró Moles, Judith Flinch Garcia i Laia Sebastià Bellobí, del Col·legi Janer, per L’amor inesperat.
Dels 38 treballs presentats en aquesta segona edició del RECcrea, en què han participat 141 alumnes de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius, el jurat en va seleccionar nou com a finalistes. Els autors (una quarantena) han rebut un diploma i un obsequi. Al final de l’acte es van projectar els tres curtmetratges guanyadors, que es podran veure pròximament a Andorra Televisió i es presentaran fora de concurs en el marc del Festival Ull Nu 2017.
La segona edició del RECcrea ha inclòs dos fases formatives: el novembre passat el guionista Albert Galindo va oferir sessions explicatives als centres escolars per orientar els alumnes per a l’elaboració dels textos, i els mesos de febrer i març l’Associació Ull Nu va assessorar-los per a la creació dels curts, que segons les bases han de ser de ficció, de tema lliure i en llengua catalana, i no poden durar més de 10 minuts.

RECcrea
joventut
Olga Gelabert
Ull Nu
curtmetratges

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte