Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió celebrada avui.
Un moment de la reunió celebrada avui.

La taula de l'oci nocturn del Pas constata menys queixes i incompliments


Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú d'Encamp

La taula transversal per a la millora de l’oci nocturn del Pas de la Casa, formada per representants del comú d’Encamp, del ministeri de Turisme i Telecomunicacions, del ministeri de Presidència, del ministeri de Medi Ambient, del cos de Policia, representants dels sector de l’oci nocturn, el consell econòmic i social del Pas de la Casa i representants dels veïns, ha celebrat avui la reunió anual de seguiment. 

En la reunió, el director adjunt i coordinador de la Policia, Bruno Lasne, que ha destacat les intervencions realitzades al Pas de la Casa durant el darrer any, on 138 han estat per temes de soroll i un 30% han acabat en sancions. També ha destacat el bon funcionament de les patrulles mixtes, que cada dia són més comunes entre la Policia i els agents de circulació del Comú d’Encamp. Lasne ha explicat que la creació del grup de suport de manteniment de l’ordre, grup creat per la Policia per reforçar, entre altres coses, esdeveniments amb forta afluència, està tenint molt bon resultat al Pas de la Casa. A tall d’exemple, el número de detencions per baralles ha disminuït el darrer any, sent només 7 les detencions efectuades el 2022. 

D'altra banda, el secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha recordat que les actuacions realitzades el darrer any s’han dedicat a inspeccionar els 24 negocis d’oci nocturn i a monitoritzar els sorolls ambientals de les zones amb activitats d’oci nocturn. Les conclusions són que “s’ha notat una millora en el compliment de les obligacions dels establiments i, així ho demostra el fet que no hi ha hagut cap denúncia de soroll al 2022 i fins a la data.  

Rosell també ha insistit que la deslocalització de les activitats d’oci nocturn, concentrant-les al Bullidor, fa que el soroll ambiental nocturn en les zones monitoritzades disminueixi moltíssim.  Des del ministeri es continuaran realitzant inspeccions per assegurar el compliment de la normativa. 

Per la seva banda, la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha agraït l’esforç a tots els agents econòmics i socials del Pas de la Casa i ha destacat “la millora de la situació, gràcies en part als acords que entre tots hem tirat endavant, tot i que segueixen havent-hi temes per seguir treballant”.

La cònsol major i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, han explicat les accions concretes dutes a terme pel Comú d’Encamp durant el darrer any, en concret, la formació gratuïta adreçada als treballadors dels locals d’oci nocturn i la instal•lació de 12 càmeres de videovigilància per al control de l’incivisme a la via pública. Així mateix, han recordat les millores del servei de neteja, com la col•locació dels cendrers per evitar el terra ple de burilles, entre altres temes. Durant la seva exposició, s’han recordat les sancions que s’apliquen  davant de l’incompliment d’aquestes qüestions i que “si és necessari, es revisaran perquè siguin el màxim d’efectives”.  Finalment s’ha presentat la reedició de la campanya de sensibilització “Al Pas com a Casa”. Un manual de bones pràctiques traduït a quatre idiomes que es distribuirà entre tots els locals i establiments turístics. 

La cònsol major també ha destacat la importància de treballar de forma conjunta, tant a nivell comunal com a nivell d’agents econòmics i socials i, per això, ha confirmat la necessitat de mantenir la taula en ple funcionament, perquè “el treball conjunt està donant els seus fruits”. 

D’altra banda, el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica ha presentat les accions de turisme esportiu i familiar del 2023, i ha recordat, a més, els esdeveniments que s’organitzaran a la vila, entre els quals destaquen diversos esdeveniments musicals que “es concentraran a l’aparcament del Bullidor gràcies a la col•laboració i coordinació entre els touroperadors i les administracions per evitar molèsties a la zona urbana per la música i les concentracions de turistes”. 

Foment del Pas de la Casa com a destinació turística
Per la seva part, el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha destacat de nou la importància del Pas de la Casa com a destinació turística dins del país. Torres ha explicat les xifres previstes per enguany a nivell de màrqueting i patrocinis vinculats al turisme d’hivern, que ascendiran a 4,4 milions d’euros. A més, ha mencionat la valoració positiva que fan els turistes de “trobar-se una destinació que s’esforça per tenir un oci nocturn ordenat”. 

Durant el torn de paraula dels representants dels allotjaments i dels locals d’oci nocturn s’ha destacat la millora en els darrers temps gràcies a la coordinació establerta per aconseguir millorar la imatge del Pas de la Casa. Tant els establiments com els locals han destacat la dedicació que aporten per incrementar la vigilància i els agents cívics quan es tracta de grups organitzats. Per part dels hotelers s’ha agraït a totes les parts implicades l’esforç realitzat perquè consideren que hi hagut un progrés notable. 

taula de l'oci nocturn
Pas
queixes
incompliments
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic