Diari digital d'Andorra Bondia

La Unió d’Uixers aconsella sobre les execucions civils


Escrit per: 
Redacció

El Consell Superior de la Justícia rep la visita del vicepresident de la Unió Internacional d’Uixers de Justícia i d’Oficials Judicials, Bernard Menut, que aprofitarà l’estada al Principiat per fer diferents entrevistes amb la finalitat d’avaluar les necessitats d’Andorra i poder implementar al país una figura similar a la francesa que permeti externalitzar les execucions civils.

D’aquesta manera, des del Consell Superior de la Justícia recorden que l’any passat es va crear una comissió encarregada de treballar en un text de procediment civil. Aquesta comissió, que estava integrada per persones relacionades amb el dret civil, va adreçar al Consell Superior de la Justícia una sol·licitud que anava adreçada a aconseguir l’externalització de l’execució civil. 
Des del Consell Superior de la Justícia reconeixen que aquesta qüestió és també una de les seves preocupacions, i el 6 de maig passat van recórrer a aquesta associació amb l’objectiu d’elaborar un estatut del que podria ser l’agent d’execució andorrà, i també per redactar una proposta de projecte de text que permeti extreure l’execució civil o administrativa de la jurisdicció ordinària mantenint, però, les garanties d’un control judicial.
D’aquesta manera, després d’aquesta visita i de les entrevistes que Menut ha de mantenir tant amb representants polítics com amb representants de la societat civil, és possible que des de l’associació es pugui proposar un model que es pugui aplicar a Andorra i que serveixi al mateix temps per agilitzar la tramitació de totes les execucions civils.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic