Diari digital d'Andorra Bondia

La unitat de diàlisi del Pallars evita desplaçaments a Lleida


Escrit per: 
Agències

La consellera de Salut, Marina Geli, visita la unitat de diàlisi del Pallars, a l’Hospital de Tremp, en funcionament des del mes de juny. Aquest servei és una vella reivindicació dels veïns de la zona per evitar els desplaçaments constants dels pacients a Lleida.

Aquesta unitat de diàlisi té una capacitat per a vint persones i ha suposat una inversió d’1,3 milions d’euros i un increment anual de 770.000 euros en el pressupost de Salut al Pirineu. La consellera va ressaltar l’estalvi d’hores que suposarà i el guany en la qualitat de vida dels pacients. Geli va dir que d’aquesta manera també es podrà donar servei a pacients potencials que es desplacin al Pirineu per vacances.
La unitat de diàlisi restarà sota el paraigua d’una xarxa integrada d’atenció territorial en què els diferents nivells assistencials col·laboren estretament per oferir la millor assistència i garantir una qualitat elevada i constant en el temps. La unitat de diàlisi de l’hospital del Pallars (HCP) treballarà amb una integració funcional i tècnica amb el servei de nefrologia de l’Hospital Arnau de Vilanova, donant a Tremp tractament substitutiu renal (TSR) mitjançant hemodiàlisi en col·laboració amb l’empresa Sistemes Renals de Lleida.
La consellera de Salut ha destacat que amb aquest servei es garanteix la mateixa qualitat que rebien els pacients a Lleida, atès que és un projecte cooperatiu en xarxa amb el servei de nefrologia de l’Hospital Arnau de Vilanova. Geli va remarcar que hi ha una continuïtat mèdica i s’ha invertit en formació per a les infermeres.
La unitat s’ubica en un local d’una superfície de 300 metres quadrats cedit per l’Ajuntament al CatSalut. Les obres han comportat una actuació integral, amb l’enderroc de l’antic xalet del Metge, l’arranjament de la plaça i l’accés al servei d’urgències, la unitat de diàlisi, l’Hospital de Dia i la construcció de l’espai per la planta d’aigües.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic