Diari digital d'Andorra Bondia
Vilarrubla i Riba durant la presentació.
Vilarrubla i Riba durant la presentació.

La Universitat d'Estiu se celebrarà durant tres mesos i es centrarà en la UE


Escrit per: 
Agències / FOTO: M.F.

La Universitat d'Estiu canvia de format i s'espaia en el temps. D'aquesta manera, en lloc de concentrar-se en una sola setmana, tindrà lloc entre els mesos de setembre, octubre i novembre, la qual cosa ha portat també a un canvi en el nom, passa a anomenar-se Universitat d'Estiu i Tardor d'Andorra. La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha destacat que aquest canvi s'ha dut a terme després d'una reflexió que ha portat a pensar que en fer-se de manera més espaiada es donen més oportunitats "al públic" de poder-hi participar. "No diluïm el contingut, el reforcem" ha destacat la ministra, i ha incidit en el fet que es dona "més oportunitats" perquè la gent hi pugui prendre part. L'edició d'aquest any, la 37a, reflexionarà sobre la Unió Europea i comptarà amb ponents de renom.

Un altre dels canvis respecte d'edicions anteriors, més enllà del nom i el format, és que hi haurà una part de les conferències que seran telemàtiques. Pel que fa a les presencials, es continuaran fent al Centre de congressos d'Andorra la Vella. Seran gratuïtes i obertes i a més comptaran amb traducció simultània al català. Vilarrubla ha destacat que malgrat que la temàtica de la Unió Europea ja s'havia tractat en altres edicions s'ha considerat que ara és "molt bon moment per tornar a reflexionar sobre els reptes" que té al davant la Unió Europea. En aquest sentit, el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, ha subratllat el fet que la reflexió a Andorra coincidirà amb "un debat global" a la Unió Europea.

Sota el títol 'La Unió Europea: reptes i perspectives', la Universitat d'Estiu i Tardor d'Andorra oferirà quatre ponències i arrencarà el 13 de setembre amb la conferència del director del laboratori d'idees CIDOB, Pol Morillas, que oferirà una visió de context de la UE i que a més exercirà de moderador de la resta de xerrades. L'endemà, el 14 de setembre, l'excap de divisió del Servei Europeu per a l'Acció Exterior i excap negociador adjunt de la UE per a l'acord d'associació amb Andorra, Mònaco i San Marino oferirà la ponència 'La Unió Europea i els acords d'associació'. Riba ha destacat que Maerten "coneix molt bé la realitat d'Andorra" i oferirà la seva visió sobre la negociació. Tant aquesta com l'anterior xerrada seran presencials.

Ja el 4 d'octubre serà el director del laboratori d'idees Chatham House, Robin Niblett, l'encarregat de la xerrada titulada 'La Unió Europea i el Brexit' que es durà a terme de manera telemàtica. Tal com ha explicat Riba, Niblett oferirà la seva visió sobre els reptes de la Unió Europea en les relacions exteriors. Així, abordarà qüestions com el Brexit i les relacions amb socis com la Xina o els Estats Units.

La darrera ponència serà el 9 de novembre i anirà a càrrec de la rectora del Col·legi d'Europa i exalta representant de la Unió Europea per als Afers Exteriors i la Política de Seguretat, Federica Mogherini, que "subratllarà" la importància dels joves en el futur d'Europa.

Vilarrubla ha destacat que estan "satisfets" del programa d'activitats i "del nivell dels ponents" i creu que hi haurà un "bon debat" que pot ser d'interès per a la societat.

Universitat d'estiu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte