Diari digital d'Andorra Bondia
Marc Martos, Ester Fenoll i Carles Rodríguez en la signatura del conveni per a la integració a la Xarxa d’empreses inclusives.
Marc Martos, Ester Fenoll i Carles Rodríguez en la signatura del conveni per a la integració a la Xarxa d’empreses inclusives.

La Xarxa d’empreses inclusives dona feina a 25 persones amb discapacitat


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

La Xarxa d’empreses inclusives per fomentar la plena inserció laboral de les persones amb discapacitat va incorporar ahir tres nous membres, Expojoc SA, Establiments Vidal SLU i Perruqueria Cabells d’Or. Amb aquestes noves incorporacions són ja 23 les empreses que formen part de la xarxa i que donen feina a un total de 25 persones amb discapacitat. Així ho va explicar ahir la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, en l’acte de signatura dels acords corresponents per a la integració a la xarxa i del lliurament del distintiu que les acredita com a empreses inclusives amb els responsables de dues de les tres empreses, ja que la representant de Cabells d’Or no va poder acudir a la cita.
Fenoll, que va fer una crida perquè d’altres empreses s’incorporin al projecte, va destacar que la iniciativa ha permès “donar resposta” a la problemàtica de l’ocupació de les persones amb discapacitat i que, a la vegada, ha permès fer-ho d’una manera “integral” i amb un “contracte normalitzat i vinculat a la seva categoria professional”. En aquesta línia, Fenoll, que va recordar que s’ha posat fi als contractes de baix rendiment, va remarcar que les persones ocupades a les empreses de la xarxa perceben com a mínim el salari mínim.
Segons va precisar el director general d’Expojoc, Marc Martos, l’empresa, que ja havia contractat amb anterioritat persones amb discapacitat, ha incorporat dues persones, una per fer tasques administratives i una de manteniment.
Per la seva part, el responsable de suport a la direcció d’Establiments Vidal, Carles Rodríguez, va explicar que l’empresa va acudir al Servei d’Ocupació per cobrir un lloc de treball i que va ser aleshores quan se’ls va plantejar la possibilitat d’incorporar una persona amb discapacitat, opció que s’acabaria concretant no per al primer lloc vacant, sinó per a un altre, de fotògraf, que “s’ha adaptat una mica” per fer aquesta contractació. En el cas de Cabells d’Or, la persona contractada fa tasques d’auxiliar de perruqueria.
La xarxa, que té per objectiu facilitar el dret al treball de les persones amb discapacitat i d’assegurar una igualtat d’oportunitats efectiva, es va crear el 2016 en el marc de l’estratègia per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat posada en marxa per l’executiu. A més de facilitar la contractació, la Xarxa d’empreses inclusives compta amb un itinerari específic en orientació laboral per a les persones que necessitin suport i el seguiment a càrrec de dues orientadores especialitzades del Servei d’Ocupació. 

Xarxa d'Empreses Inclusives
discapacitades
feina
dona
inclusives
xarxa
empreses
persones
discapacitat
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic