Diari digital d'Andorra Bondia
Ahir es va presentar a l’FNAC el llibre de l’AAMA, ‘Un passat i un present futurs’.
Ahir es va presentar a l’FNAC el llibre de l’AAMA, ‘Un passat i un present futurs’.

L’AAMA activa el grup de suport per a cuidadors de malalts d’Alzheimer


Escrit per: 
P.G.

L’Associació Andorrana per la Malaltia d’Azheimer (AAMA) va activar aquest passat dimecres el grup de suport a cuidadors de malalts d’Alzheimer. Es tracta d’un grup que es reuneix cada mes i mig per compartir experiències, dubtes i neguits entre els mateixos cuidadors, sempre guiats per una psicòloga. “És una necessitat que va sorgir en els tallers que vam organitzar i que van impartir professionals del gabinet psicològic Capsi. Hem tirat endavant el grup de suport perquè és molt important per als familiars”, va explicar Montserrat Valls, presidenta de l’AAMA. 
Aquest grup té previstes unes reunions calendaritzades fins al proper mes de desembre, amb una periodicitat de cada mes i mig, i sempre les modera i coordina una psicòloga de Capsi. “És un temps lliure que tenen els cuidadors en què aprofiten per seguir formant-se i també per compartir inquietuds i resoldre dubtes que van sorgint dia a dia”, va comentar Valls, que va destacar que la primera jornada del grup de suport va ser molt enriquidora, segons li van fer saber els assistents que hi van participar dimecres. El grup de suport es reuneix als locals de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD) a Prada Casadet en horari de 19.30 a 21.00. 

Geolocalitzador
Per altra banda, des de l’AAMA es preveu distribuir a tots els malalts d’Alzheimer que ho sol·licitin un dispositiu semblant a l’anomenat botó vermell. Es tracta d’un geolocalitzador “amb què el familiar del malalt pot saber en tot moment on es troba aquesta persona, i també s’hi pot comunicar, sense que l’implicat hagi de prémer res”, va comentar Valls. Segons la presidenta de l’AAMA, l’associació s’ha posat en contacte amb un distribuïdor andorrà, que ha creat aquest dispositiu,  i que té un cost de 200 euros, que l’agrupació costejarà. Segons Valls, per poder tenir un d’aquests dispositius, cal que al malalt l’hagi derivat el metge i que s’hagi fet soci de l’AAMA (que només costa 30 euros l’any). Valls també va avançar que s’espera rebre finançament extern per costejar el dispositiu, que consideren que és  una eina important que pot evitar molts ensurts. El geolocalitzador està connectat al mòbil del familiar i ha d’estar vinculat a una targeta d’Andorra Telecom.
Des del col·lectiu, treballen de valent per  donar facilitats als familiars i, per això, ahir també van presentar a l’FNAC el llibre benèfic editat per l’AAMA, que es titula Un passat i un present futurs. Volen destinar els beneficis d’aquesta publicació a costejar totes les accions que porta a terme l’associació. 

FNAC
AAMA
llibre
alzheimer
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic