Diari digital d'Andorra Bondia
Una assemblea anterior de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí.
Una assemblea anterior de l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí.

L’AAME presentarà una queixa a ISIA per la intromissió d’Aadides


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

L’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) presentarà una queixa formal a l’Associació Internacional d’Instructors d’Esquí (ISIA, en les seves sigles en anglès) per la intromissió de l’Associació argentina d’instructors d’esquí i snowboard (Aadides) en afers del Principat. Des de l’entitat andorrana es va recordar que els fets es remunten al moment en què va iniciar les accions per demanar un nou conveni col·lectiu i una millora de les condicions laborals. Aleshores, l’AAME va proposar a l’associació argentina col·laborar en la defensa dels drets d’aquests professionals però aquesta darrera va acabar desestimant l’oferiment.

Poc després, i sense informar els representants al Principat que són l’AAME, Aadides va expressar el seu descontentament amb els nous contractes (entre altres aspectes) i va llençar crítiques contra l’associació andorrana relatives a la tasca que realitzava. El president de l’AAME, Carles Iriarte, va declarar que ja s’havia informat Aadides que es faria una queixa forma a ISIA amb la qual es cerca que “cadascú es posi al seu lloc”. Iriarte va indicar que com a deferència, l’Aadides s’hauria d’haver posat en contacte amb l’associació que encapçala. “Jo, si he d’anar a Argentina, és el que faria”, va afirmar.
Aquesta qüestió es tractarà en l’assemblea general ordinària que l’AAME celebrarà aquesta tarda, a les 18 hores, a la Llacuna. En la reunió, l’entitat també analitzarà la informació recollida del pagament de les nòmines de la temporada en curs, els problemes que s’han detectat i les mesures a emprendre, i s’informarà sobre la situació actual de les converses amb les societats explotadores dels camps de neu. Així mateix es parlarà de la denúncia presentada al Govern per intrusisme professional “generalitzat” per Carnaval. A més es tractarà de les reunions proposades amb els portaveus escollits a les escoles i de l’Associació Andorrana de Professionals de l’Esquí i Disciplines Associades (Aaped), que recentment s’ha reactivat.
Una de les qüestions que també es plantejaran fan referència a la ratificació de la junta (perquè hi ha hagut canvis en els membres) i també del president. Així, Iriarte va destacar que, tal com ja havia fet en anteriors assemblees, posarà a disposició dels socis la presidència. “Vull que se’m ratifiqui com a president si així ho consideren els socis” després que se l’hagi posat en qüestió, va dir. Iriarte va remarcar que no té cap interès particular en les accions que ha dut a terme l’entitat en els darrers temps i que totes les mesures han anat encaminades a millorar les condicions laborals dels monitors d’esquí. En aquest sentit va assegurar que “nosaltres sempre hem estat a disposició dels socis” al mateix temps que va subratllar que ningú no ha d’ocupar un càrrec de per vida. Iriarte va remarcar que “quan falten els arguments les desqualificacions sempre són gratuïtes”.

monitors
aame
isia
aadides
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic