Diari digital d'Andorra Bondia
Obres aturades a la Massana, ahir.
Obres aturades a la Massana, ahir.

L’Acoda demana deixar totes les obres clausurades i es fixa com a prioritat evitar el tancament d’empreses


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

L’Acoda considera que un cop publicat el nou decret de tancament durant 8 dies d’empreses i negocis, el pas que cal donar és “deixar les obres tancades adequadament i transmetre correctament les instruccions als nostres treballadors per complir amb el decret”. Així ho exposen en un comunicat que han fet públic aquest matí i en el qual remarquen que un cop totes les activitats del sector i els afins hagin cessat, caldrà començar a treballar corresponsablement en els escenaris futurs i les conseqüències que aquesta crisi pot comportar. “No es tractarà tan sols d’una visió a curt termini dels propers 8 dies, sinó que caldrà poder planificar escenaris per al quadrimestre vinent”, assenyalen.

Així, mentre esperen la publicació de la llei òmnibus, l’Acoda i les empreses representades es posen a disposició del Govern per treballar conjuntament en aquests escenaris i evitar, “com a primera prioritat, el tancament de qualsevol de les empreses del Principat”, ja siguin constructors, contractistes, industrials, proveïdors o empreses de serveis i de mà d’obra i mirar de pal·liar, dins de la mesura del possible, els efectes nefastos que la situació comportarà.

Igualment, remarquen que després de les primeres mesures dictades per l’Executiu el dia 11 de març, ja es va començar a treballar per prendre les mesures més idònies en matèria de seguretat, higiene i salut en el treball, per garantir i protegir els treballadors en tot moment, d’acord amb les pautes establertes pel Ministeri de Salut del Govern. Expliquen que en primer lloc es va actuar per diminiuir l’exposició de les persones i l’expansió del viruis als llocs de treball i en segon lloc, per minimitzar l’impacte de la malaltia sobre el funcionament de les empreses. Així mateix, s’havien aturat totes les activitats de més risc a les obres com els treballs en alçada, les demolicions amb risc d’esfondrament o les vaporitzacions.

Acoda
demana
obres
clausurades
prioritat
evitar
tancament
empreses
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic