Diari digital d'Andorra Bondia
La parcel·la de la Portalada on va tenir lloc l'esllavissada el 10 d'agost passat.
La parcel·la de la Portalada on va tenir lloc l'esllavissada el 10 d'agost passat.

L’Acoda torna a demanar que es faci una llei de l’edificació


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Arran de l’esllavissada del 10 d’agost passat, l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra (Acoda) va reiterar ahir a través d’un comunicat la necessitat de tirar endavant una llei de l’edificació que “endreci i determini les diferents responsabilitats que pertoquen a cada un dels agents que intervenen en una obra”. Un text que compti amb un desplegament reglamentari específic d’inspecció tècnica d’edificis i a la vegada de revisió i control de desmunts estabilitzats per ancoratges, entre d’altres, per tal de poder “garantir la seguretat, durabilitat i estat de conservació”. 
I és que per l’Acoda, que recorda que ja fa temps que treballa amb l’Administració i altres col·lectius vinculats al sector de la construcció per elaborar aquesta llei de l’edificació i els diferents reglaments que se’n derivin, l’esllavissada del dia 10 “posa de manifest la rellevància i les conseqüències que es poden derivar d’una obra no acabada”. 
En aquest sentit, l’associació alerta que les obres no finalitzades i aturades per diferents motius, tot i que majoritàriament són econòmics, representen situacions de risc i perillositat per trobar-se en un estat precari i d’indefinició. Obres a més, com ha quedat patent amb l’esllavissada de la CG-1 a la parcel·la de la Portalada,  que “generen controvèrsia a l’hora de determinar les diferents responsabilitats i actuacions que cal prendre”.
Així mateix, l’Acoda també demana que s’estableixin més mecanismes de control per vetllar per la continuïtat i finalització dels treballs dins “d’uns terminis coherents i establerts inicialment”, i recorda que el sector de la construcció es troba actualment “en un punt àlgid”, amb un “volum d’obra privada en curs important i una relació de projectes pendents, en breu, d’executar-se”, situació que convida a fer una reflexió.

 

l'Acoda
Torna
demanar
llei de l'edificació
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic